Viihdefoorumi: Viihdeuutiset ja -juorut: Maailman tulisin chili tulee Englannista

kuopassa kirjoittaa

Tässä teille chilifaneille, tai -friikeille, hieman uusinta tietoa chilibisneksen tuoreimmista käänteistä. Iso-Britannian Lincolnshiressä sijaitsee Grantham-niminen kylä. Siellä kasvatetaan tuoreimpien Telegraph-lehden kaivamien tietojen mukaan maailman tulisinta chiliä. Scovillen asteikolla chili on huikeat 1,17 miljoonaa! Koska chili on niinkin tulista, sen käyttäminen on vaarallista ja britit ovatkin päätyneet merkitsemään chilin terveydelle vaaralliseksi ruoka-ainetuotteeksi.

Tulisinta chiliä kasvattaa 39-vuotias Nick Woods omassa kasvihuoneessaan. Hän pääsi kasvatustyöllään Guinnessin ennätysten kirjaan. Mies ohitti edellisen tulisuusvoittajan, intialaisen Bhut Jolokian. Woodsin mukaan tulisin chili syntyi vahingossa. Hän ei nimittäin ajatellutkaan kasvattavansa noin tulista tavaraa, mutta kasvihuoneolosuhteissa kaksi eri chililajia päätyivät risteytymään. Kasvattaja huomasikin eräänä päivänä uudenlaisen chilipippurin kasvavan vihreästä oksasta.

Woods epähuomiossa maisteli sitä uteliaana ja varomattomasti. Aluksi hän ei huomannut tulisuutta, mutta sekunnin-pari päästä chili alkoi polttamaan hänen kitalakeaan ja suun takaosaa niin voimallisesti, ettei mies voinut puhua. Hän alkoi sätkimään kykenemättä hillitsemään itseään ja joutui istumaan alas. Hän ei suosittele kenellekään samaa.

Woods aloitti chilien kasvattamisen viisi vuotta sitten saatuaan kaveriltaan taimenen. Työurallaan hän on aikaisemmin painanut pitkää päivää Royal Air Forcessa. Näinä päivinä hän kasvattaa mm. chiliä ja pyörittää omaa Fire Foods -yritystään.

Allekirjoitus: Kysyttävää tämän foorumin toiminnoista? Kaipaatko apua? Ei hätää. Ällös huoli. Palstan ylläpito neuvoo ja avittaa sähköpostitse. Laita viesti osoitteeseen info@viihdeuutinen.net.

Vastauksesi

  • Unohditko salasanan?
  • Vain yhteisön jäseneksi liittyneet henkilöt voivat lähettää foorumille ja Viihdeuutinen.net-sivustolle viestejä. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ennen kuin lähetät viestin, tai rekisteröi itsellesi ensin käyttäjätunnus.

Suosittua viihdettä

Keskustelupalstan konehuoneessa murisee miniBB™ © 2001–2008