Tagipilvi: kraka

Kraka taistelee "Kaverille kans" -ennakkotilauskampanjalla laitonta nettilataamista vastaan.

“Tähdenlentoja” ja “Kaunotar ja pelkuri” -hiteistään tunnettu, suomalaisen indiepoprockin kärkikahinoihin nouseva Kraka haluaa kokeilla uusia lähestymistapoja alati muuttuvassa musiikkibisneksessä. Omaehtoisen tekemisen perään kuuluttava Kraka haluaa antaa kampanjan avulla suuremmalle yleisölle mahdollisuuden tutustua yhtyeen musiikkiin sekä näin digitaalisen aikakauden aikana muistuttaa musiikinkuluttajaa fyysisen tuotteen eduista. Samalla tempaus on kannanotto laitonta nettilatausta vastaan.

Kraka yhteistyössä Jiffel Shopin, Levykauppa Äx:n ja Stupido Shopin kanssa järjestää ruhtinaallisen ennakkotilauskampanjan 14.10. julkaistavasta odotetusta “Kaunotar ja pelkuri” -albumista.

Krakan uutuussingle "Me ollaan kauniita" radiojakoon.

Valokuva neljästä miehestä seisomassa vitivalkoista taustaa vasten. Miehet ovat eri asunnoissa, mutta kukin seisoo. Kaikilla mustaa tai tummaa vaatetta yllään. Krakassa neljä jäsentä

Tiuhaan radioaalloilla soineet Krakan sinkut saavat jatkoa “Me ollaan kauniita” -biisin muodossa. Kappaleen sanoituksesta ja sävellyksestä vastaavat laulaja-kitaristi Heikki Nieminen sekä rumpali Jukka Hynynen. Sovitus on koko yhtyeen käsialaa. Kappaleeseen on myös valmistumassa musiikkivideo. Krakan ensimmäinen musiikkivideo “Kaunotar ja pelkuri” on viime aikoina pyörinyt tiuhaan Voicen ja MTV:n kanavilla.

“Tähdenlentoja”, “Kaunotar ja pelkuri” sekä “Huudan”-hiteistään tunnettu kuopiolaislähtöinen, mutta sittemmin pääkaupunkilaistunut yhtye on ollut viime aikoina mukavasti esillä. Yhtyeen tarinaa ovat valoittaneet suurelle yleisölle muun muassa Voice ja Rumba.

Kraka tarjoilee romantiikkaa aurinkoiseen kesään.

Krakan kolmossingle “Huudan” jatkaa kahden edellisen menestyssinglen viitoittamaa tietä. “Tähdenlentoja“ ja “Kaunotar ja pelkuri” -sinkkujen tavoin “Huudan” koukuttaa tarttuvalla melodialla ja kertosäkeellä. Kevät ja kesä ovat rakkauden ja romantiikan aikaa, ja näitä tunteita käsittelee radioille viikoilla 19 ja 20 jaettava uutuussinkku. Kappaleen sanoituksesta ja sävellyksestä vastaavat laulaja-kitaristi Heikki Nieminen sekä kitaristi Petteri Hirvonen. Sanoituksissa on ollut mukana myös yhtyeen rumpali Jukka Hynynen.

Kraka kertoo "Kaunottaren ja pelkurin" kipeän ja koskettavan tarinan.

Krakan (www.kraka.fi) kakkossingle “Kaunotar ja pelkuri” esittelee suomenkielistä indie poprockia soittavan yhtyeen mahtipontista soundia. Radioille viikoilla 3 ja 4 jaettava kappale puhuttelee kuuntelijaa raastavilla sanoituksilla sekä tarttuvalla melodialla.

Krakan skandinaavinen melankolia tulee esille uuden singlen sanoituksista, joissa liikutaan murtuneiden unelmien äärellä. Kappale kertoo parisuhteen nurjasta puolesta, ja siitä mitä tapahtuu kun luottamus toiseen katoaa ja alta paljastuu valheiden vyyhti. Kappaleen kipeät tekstit ovat rumpali Jukka Hynysen, laulaja/kitaristi Heikki Niemisen ja basisti Teemu Ruohosen käsialaa. Sävellyksestä vastaa koko yhtye.

Krakan kaihoisan kaunis "Tähdenlentoja" radiojakoon 16.9.2008.

Krakan "Tähdenlentoja"-albumin kansikuva, jossa tummansinistä taivasta ja mustaa varjostusta vasten seisoo lauma miehiä, joista jokaisella yllään mustaa ja valkoista vaatetta. Kuvassa neljä miestä, joista keskimmäisellä valkoinen sateenvarjo olkapäälleen Albumi ulos keväällä

Suomalaisen indie-poprockin lähettiläs Kraka (www.kraka.fi) julkaisee ensimmäisen singlen alkuvuodesta 2009 ilmestyvältä levyltään. Kaunista ja melankolista musiikkia tarjoava “Tähdenlentoja” tekee vaikutuksen vahvalla melodialla sekä koskettavalla sanoituksella. Single jaetaan radioille viikolla 38.

Vuosituhannen vaihteessa Itä-Suomessa alkunsa saaneen Krakan jäsenet vaikuttavat kaikki tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla. Opintojen yhteydessä tavanneet perustajajäsenet laulaja/kitaristi Heikki Nieminen ja kitaristi Petteri Hirvonen saivat myöhemmin rinnalleen basisti Teemu Ruohosen ja rumpali Jukka Hynysen. Yhtyeen debyyttialbumi “Fragile” julkaistiin levy-yhtiö Jiffel Musicin kautta vuonna 2005. Myös Krakan tuleva albumi tullaan julkaisemaan Jiffelin kautta.

Käyttöehdot