Playground Music osti Edel Recordsin Suomen toiminnot.

Saksalainen Edel AG on myynyt Suomessa sijaitsevat toimintonsa, Edel Records Finland Oy:n, Playground Music Scandinavia AB:lle. Edel Records Finlandin 6 miljoonan euron liikevaihto yhdessä tytäryhtiö Playground Music Finland Oy:n kanssa on 12% Suomen musiikkimarkkinoista IFPI/ÄKT:n mukaan. Playground Music jatkaa toimintojaan entiseen tapaan independent levy-yhtiöiden jakelijana ja palveluntarjoajana. Toimistot sijaitsevat jatkossakin sekä Helsingissä että Tampereella.

Näemme yhdistymisessä hienot mahdollisuudet kehittää yhtiöstämme entistä vahvempi independent toimija. Pystymme uuden järjestelyn ansiosta tarjoamaan entistä parempaa palvelua kotimaisille levy-yhtiöille, ja luomaan uusia kansainvälisiä kumppanuuksia, kuten juuri tekemämme yhteistyösopimukset Rough Traden ja Mute Recordsin kanssa., kertoo Tom Pannula Playground Music Finlandilta.

Yritys siirtää myöhemmin kesällä Helsingin varastonsa ENSiin Ruotsiin. ENS palvelee tällä hetkellä Playground Musicia muualla Pohjoismaissa ja toimii mm. Universalin, Sonyn, EMIn ja Sony Picturesin varastona Pohjoismaiden alueella.

Yhden varaston ylläpitäminen koko Pohjoismaiden alueella on entistä tärkeämpää monille levy-yhtiöille. Se säästää rahaa ja mahdollistaa tuotteiden saatavuuden kaikkialla Pohjoismaissa. Tämä on palvelu jota tahdomme kehittää tulevaisuudessa. Uskomme myös vähittäismyyjien arvostavan palvelua, jossa kaikkien yritysten tuotteet ovat saatavilla yhdestä pisteestä. kertoo Playground Musicin omistaja Jonas Sjöström.

Bonnier Amigo Music (BAM) yhteistyöhön Playground Musicin kanssa:

Myös Bonnier Amigo Music (BAM) yhdistää Suomessa voimansa Playground Musicin kanssa. Yhdistyminen tapahtuu heinäkuun alussa 2010, jolloin yrityksen varasto siirretään ENSiin. Yhdistymisten myötä uuden Suomessa toimivan yrityksen nimeksi tulee Playground Music Bam Oy.

Olemme todella innoissamme yhdistäessämme voimamme Playgroundin kanssa uuden entistä vahvemman independent -yhtiön rakentamiseksi., kertoo Bonnier Amigo Musicin toimitusjohtaja ja osakas Fredrik Ekander.

Bonnier Amigo Musicin osuus Suomen markkinoista oli viime vuonna 3% ja uskomme sen kasvavan vuonna 2010. Edelin ja Playgroundin 12% kanssa meillä on nyt huomattava markkinaosuus. Tämä antaa meille hyvän perustan tarjota parasta mahdollista palvelua itsenäisille musiikintuottajille., kertoo Jonas Sjöström.

AXR Music Oy perustettu:

Samanaikaisesti Playground myy AXR:n ja Edelin kotimaisen katalogin uudelle AXR Music Oy:lle. Uuden yhtiön toiminnasta vastaavat pitkänlinjan musiikkimiehet, Edel Recordsin entiset tuotantopäällikkö Ilkka Vainio ja toimitusjohtaja Jorma Kosonen. Axr Music keskittyy tuotannossaan kotimaisen musiikin tuotantoon. AXR Musicin repertuaariin kuuluvat myös ulkomainen dance-, pop-, rock- ja viihdemusiikki.

Jorma Kosonen, joka siirtyy sivuun Edel Recordsin toimitusjohtajan tehtävästä, perustelee oman AXR Musicin perustamista: Ilkka Vainion kokemus ja ammattitaito on AXR-katalogin perusta. Ilkka on uransa aikana vastannut lukuisista menestyksekkäistä kotimaisista Edel-julkaisuista. Tämän osaamisen varaan rakennamme tulevan yhtiömme tuotannon. Ilkan ja minun päätös musiikin parissa jatkamisesta tuntuu itsestäänselvältä ratkaisulta ja hienolta haasteelta. Toki monivuotinen yhteistyömme Playgroundin Musicin kanssa jatkuu monilla osa-alueilla, kuten digitaalinen jakelu, fyysinen tuotanto jne. Nyt kuitenkin itse keskitymme Ilkan kanssa osa-alueisiin, jotka tunnemme parhaiten. Uuden AXR Musicin perustaminen on ehdottomasti oikea ratkaisu ja meille askel eteenpäin musiikin
maailmassa.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot