Pelkosenniemelle Andy McCoy -patsas.
- Julkaistu 23.07.2009
- Tagit: hanoi rocks
- Luettu 2488 kertaa
Julkaistaan 31.7.2009
Kotimaisen glam rockia soittaneen Hanoi Rocksin keulahahmo Andy McCoy tullaan ikuistamaan Pelkosenniemellä puupatsaaseen. Tulevana lauantaina, eli 25. heinäkuuta, Pelkosenniemellä paljastettava patsas on sijoitettu sikäläisen torin läheisyyteen. Kitaristi McCoy hehkuttaa tällaisen muistomerkin olevan todella suuri kunnia, koska normaalisti patsaita tunnutaan jaettavan sellaisille merkkihenkilöille, jotka ovat jo kuolleet ennen patsaan saamista. Andy McCoyn saama patsas on Andyn sukulaisen Matti Hulkon kaivertama. Andy kävi Matin kanssa Pelkosenniemen läheisyydessä kalastelemassa vuosia sitten. Patsaan julkistamistilaisuus on ajoitettu koettavaksi suurinpiirtein keskipäivän tienoilla lauantaina. Paikalla on juhlatilaisuuden kunniavieraana Andy itse vaimonsa Angelan kanssa.
Andy McCoyn patsasta tulee katsomaan myös Lions-klubin paikalliset jäsenet, jotka myyvät tapahtuman yhteydessä paitoja ja postikortteja. Kaikki klubin saamat myyntitulot käytetään Pelkosenniemen nuorison musiikkiopintojen tukemiseen.
Patsaan lisäksi McCoy aikoo julkaista autobiografian 31. päivä kuluvaa kuukautta. Kirjan nimi on Sheriff McCoy: Legend of Hanoi Rocks. Se julkaistaan ensimmäistä kertaa pian englanninkielisenä versiona pohjoisamerikkalaisen julkaisija Bazillion Pointsin kautta. Kirjaa on myyntipuheissa toitotettu viimeiseksi suureksi rock’n‘rollin muistelmaksi. Teoksessa käsitellään McCoyn elämää ja kohokohtia alkaen miehen lapsuusvuosista ja käsitellen myös 2000-luvun alussa koettua Hanoi Rocksin comebackia. McCoy kasvoi Ruotsissa ja Suomessa ja osaksi juuriensa innoittamana osasi tutustuttaa suomalaiset punkiin yhdessä teinibändinsä Briardin kanssa ennen kuin hän siirtyi Michael Monroen kanssa Hanoi Rocksin rivveihin. Hanoi Rocksin hajottua bändin rumpali Nicholas “Razzle” Dingley kuoli joulukuussa 1984 Hollywoodissa, Yhdysvalloissa. Andyn itsensä mukaan tämä kirja on tehty hyvin vuoksi ja niille henkilöille, jotka rakastavat rokkenrollin historiaa. Teoksen englanninkielinen versio ilmestyy kovakantisena 204-sivuisena versiona varustettuna useilla tusinoilla harvinaisia valokuvia. Esipuhe on McCoyn alkuvuoden aikana kirjoittama sen jälkeen kun Hanoi Rocks oli jälleen kerran hajonnut.