Jenkkiräppärit Devin the Dude, MC Eiht, Bad Azz ja OG Daddy V Helsinkiin.

20. huhtikuuta kuudennen sooloalbuminsa “Suite 420” julkaissut Devin the Dude kiertää kesän kynnyksellä Eurooppaa ja saapuu vuosien 2008 ja 2009 erittäin suosittujen keikkojen siivittämänä jälleen Suomeen. Houstonilainen Devin the Dude, rap-veteraani Mc Eiht, Dogg Pound Gangsta Cliquen riveissä vaikuttava Bad Azz sekä merkittävä länsirannikon taustavaikuttaja OG Daddy V nähdään Virgin Oil Co:n lavalla 4.6.2010.

Devin the Duden elämän positiivisia puolia ja pikkuasioita korostavat sanoitukset, erittäin leppoisa tyyli ja elämänmyönteinen asenne erottuvat positiivisessa mielessä suurimmasta osasta tämän päivän rap-artisteja. Lähes 20-vuotisen uran lukuisaan fanijoukkoon lukeutuu useita hip hopin supertähtiä kuten Snoop Dogg, Andre 3000, Lil’ Wayne ja Nas.

Ensi kertaa suomessa esiintyvä Mc Eiht, oikealta nimeltään Aaron Tyler, aloitti uransa vuonna 1987 toisena Compton’s Most Wanted mc:nä, jonka suosio huipentui vuoden 1992 albumiin “Music To Driveby”. Eiht esiintyi kulttielokuvassa Menace II Society ja elokuvan soundtrackin kappaletta “Streiht Up Menace” sanotaan hänen mestariteoksekseen. Viiden Compton’s Most Wantedin kanssa tehdyn albumin lisäksi Eiht on tehnyt 15 soololevyä ja mixtapea, sekä esiintynyt vierailijana lukuisten artistien kappaleilla.

Bad Azz on Snoop Doggin perustaman Dogg Pound Gangsta Cliquen jäsen. Mies on julkaissut kolme kokopitkää albumia joilla on vieraillut suuri määrä eturivin räppäreitä kuten mm. Ice Cube, Busta Rhymes ja Snoop Dogg. Hän on työskennellyt myös lukuisten muiden artistien kanssa joihin lukeutuu ainakin edesmennyt Tupac Shakur.

OG Daddy V nauttii kohtalaisen lyhyestä räppärin urastaan huolimatta suurta arvostusta. Mies julkaisi sooloalbumin “The Compton OG” vuonna 2003, jolla vierailee mm. Snoop Dogg, RBX, CPO ja WC. Hän on julkaissut myös kolme kollaboraatio -albumia, joista tuorein on marraskuussa 2009 julkaistu “Compton & Long Beach”. Albumi sisältää molempien kaupunkien eturivin artisteilta julkaisemattomia kappaleita.

Perjantai 4.6.2010

  • Esiintyjät: Devin the Dude (USA), MC Eiht (USA), Bad Azz (USA), OG Daddy V (USA) ja OG Ikonen
  • Tapahtumapaikka: Virgin Oil Co., Helsinki
  • Tapahtuma-aika: 22–04
  • Ikäraja: K18
  • Pääsyliput: 24 euroa ja mahdolliset toimituskulut Tiketistä, puhelinnumerosta 0600 11 616 (0,98 eur/min+pvm) ja seuraavista myyntipisteistä: Lippupalvelu, Funkiest ja Geezers. Ennakkoliput ovat saatavilla heti. Liput ovelta maksavat 28 euroa.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot