Dingo julkaisee albumin.

  • Julkaistu 02.02.2008
  • Tagit:
  • Luettu 2480 kertaa

Kaksi Dingon miesjäsentä istuu kahvipöydän ääressä. Molemmilla trendikkäät aurinkolasit silmillään, lyhyet vaaleat hiukset ja mustat vaatteet. Oikeanpuoleisella valkoinen kahvikuppi edessään, vasemmanpuoleinen nojaa pöytään käsivarret ristissä. Dingon kuva vuodelta 2005

Dingomania on jälleen nostamassa päätään, kun Dingo (www.dingomania.fi) kertoo kotisivuillaan aktivoituneensa ja ryhtymävänsä työstämään uutta albumia. Bändiin värvättiin muutamia päiviä sitten uusi rumpali, jota he kutsuvat ystävällisesti nimellä Hammasharja. Hän tottelee toki myös nimeä Ville Siuruainen. Kyseinen rummuntakoja esiintyi orkesterin kanssa jo Vikin Isabellan suunnalla muutamia viikkoja sitten. Dingo uutisoikin Villen osoittaneen Ari Toikan lanseeraaman “olen rocktähti ja nautin siitä” -asenteen elävän ja voivan vallan mainiosti.

Ryhmän tuorein albumi tähän päivään mennessä on lokakuussa 2005 valmistunut “Purppuraa”. Se kävi kääntymässä Suomen virallisella albumilistalla käyden julkaisuviikollaan sijalla n:o 9. Toisella viikolla levy oli jo tippunut 23. sijalle ja siitä viikkoa myöhemmin kiekko oli painunut alemmas. Kiekko on tähän mennessä kaikkein kehnoimmin menestynyt Dingo-opus, sillä albumia on ostettu vain noin 10 000 kopiota. Pitkäsoitolta riipaistiin pari singleä, joista ensimmäinen kappaleesta “Musta Leski” ja jälkimmäinen albumin nimikkokappaleesta. “Purppuraa” on seuraaja Dingon vuonna 1994 julkaisemalle “Via Finlandia” -nimiselle pitkäsoitolle. Kyseisen studiotekeleen ilmestymisen jälkeen ryhmä siirtyi pois julkisuudesta, kunnes palasi esiin jälleen vuoden 1998 puolella.

Kaksi Dingon vanhaa jäsentä seisoo autoromuttamon punakeltaisen aaltopeltiseinän edustalla rautapylvään vierellä. Molemmilla tummanpuhuvat vaatteet yllään, trendiaurinkolasit silmillä ja lyhyet hiukset. Yläkulmassa korkealla autojen romuja.
Dingon promokuva vuodelta 2005

Bändi kävi hiljattain uuden rumpalinsa kanssa äänittämässä uuden singlen, nimeltään “Skorpioninainen”. Se julkaistaan kevään aikana. Dingomania käynnistyy toden teolla kun maaliskuussa ryhmä siirtyy uudemman kerran studionsa syövereihin nauhoittamaan uutta albumia. Loppuvuodesta selviää uuden Dingo-albumin ykkösraita. Bändi hehkuttaa nyt, että koko vuosi vaikuttaa kehittyvän mielenkiintoiseksi, koska muitakin julkaisuja Dingo-orkesterin aikaansaannoksista on luvassa. Niistä kerrotaan kuitenkin tarkemmin vasta tuonnempana.

Dingo on:

  • Pertti Neumann (laulu)
  • Jarkko Eve (basso ja laulu)
  • Erik Valkama (kitara)
  • Ville Siuruainen (rummut)
  • Robert Engstrand (koskettimet)

Yhtyeen esikoisalbumi ilmestyi jo vuonna 1984. Albumin nimeksi ryhmä risti innovatiivisesti “Nimeni on Dingo”. Levyn tuottajana toimi muusikko ja multi-instrumentalisti Pave Maijanen. Ryhmän ensimmäistä albumi ostettiin yli 108 500 kappaletta. Albumi aloitti Dingon muutamia vuosia kestäneen kulta-ajan, jolloin se oli erittäin suosittu Suomessa.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot