Henry tue bluesin Tattoo-tapahtumaan.

Kuvassa Henry O`Band. Kuvassa Henry O`Band

Tornion Lapland Tattoo Weekend tarjoaa tänä vuonna kaupunginhotellin puolella Umpitunnelin raskaalle Mustasch-rokkaukselle vaihtoehdon. Pohjoisen blueslegenda Henry Ojutkangas nimittäin on liikkeellä kolmen kokoonpanon voimin ja luvassa on kevyempää, sinisen hetkenmusiikkia, aina lokoisasta swingistä tömäkkään ZZ Top -boogieen.

Henryn pääbändi Torniossa on uuden uutukainen tähtitrio Henry O`Band, jossa soittavat basisti Iiro Kautto ja rumpali Conrad Isidore. Luvassa on menevää laatubluesia, mukana setissä muun muassa Stevie Ray Vaughanin paljon esittämä “You`ll be mine” ja Freddie Kingin “I`m tore down”.

Iiro Kautto on luottomies pääkaupungin muusikkopiireistä ja keikkaillut paljon muun muassa Erja Lyytisen kanssa, mutta häntä puolta vanhemman Los Angelesista Suomeen muuttaneen Conrad Isidoren CV, on todella mairittelevaa luettavaa, varsinkin 1970-luvulta.

Hän on tehnyt pitkään yhteistyötä Joe Cockerin ja Stephen Stillsin kanssa, mutta vinyylillä Isidore on soittanut myös suurten bluesnimien Memphis Slimin, Jimi Hendrixin ja Peter Greenin kanssa. Lisäksi hän on ollut kapulamiehenä Manfred Mannin, Eddy Grantin, Vinegar Joen levyillä, puhumattakaan Hummingbirdistä, jota on ollut perustamassa.

Lapland Tattoo -viikonlopussa Henry Ojutkangas esiintyy myös akustisesti Samu Forsblomin kanssa, joka soittaa trumpettia, kornettia, ja flyygelitorvea.
Ohjelmisto koostuu New Orleans –swingistä, Louis Armstrongista ja suomeksi lauletuista Kissa vieköön-, Kangastusta- ja Täysikuu-tyylisistä klassikoista.

ZZ Toppila on taas nimensä mukaisesti sitä itseään eli rokkaavaa Texas-bluesia, ZZ Top -covereita 1970 & -80-luvuilta. Henryn lisäksi bändissä soittavat Arto Louhela ja Heikki Lindström.

Lisäksi hotellin puolella kuullaan paikallista Rye Rye Meniä, jossa laulavat ja kitaroivat Jari Pänttäjä (Greedy Pig) ja Tapani Ollonen (Free Ride).

Lisätietoja tapahtumasta löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.laplandtattoo.blogspot.com.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot