Jani Wickholmilta kokoelma 5. toukokuuta.

Jani Wickholmin kokoelman "Kirkkaimmat tähdet 2004–2010" etukannessa näkyy valokuva mustiin pukeutuneesta Janista istumassa kellertävää seinää vasten. Seinällä valkoinen repeämä, jossa lukee artistin ja kokoelman nimi. Julkaistaan 5.5.2010

Jani Wickholmin uran ensimmäinen kokoelma ilmestyy toukokuun 5. päivä. Levy sisältää 18 kappaletta, joista kaksi on täysin uutta ja yksi cover-versio Popedan kappaleesta “Viimeiset kaupungit”.

Uudet kappaleet on äänitetty Mika Sundqvistin studiolla täysin analogisesti — samoin kuin koko edellinen studiolevy. Ensimmäinen single ‘Lakanapellot’ löytyi Elorannan Esan biisivalikoimasta. Sanoituksessa on paljon omakohtaista asiaa ja niitä perusarvoja joita itse kannatan. Sanoituksesta hyvän tekee myös se, että sitä pystyy käsittelemään monella eri tavalla. Jokainen voi sen omaan elämäänsä soveltaa, Jani kertoo.

Kokoelmalla on myös Popedan “Viimeiset kaupungit” -kappale uudelleen tehtynä. Kysyin Popedan kavereilta, että olisivatko halukkaita antamaan luvan coveroida ‘Viimeiset kaupungit’ -biisin. Sanoitukset tässä kappaleeessa ovat Juice Leskisen käsialaa. Oli suuri kunnia ja luottamuksen osoitus, että sain tehdä kappaleesta oman tyylisen version. Halusin viedä sitä johonkin eri suuntaan, katsoa sitä erilaisesta näkökulmasta, mutta kuitenkin kunnioittaa alkuperäistä ja pyrkiä korostamaan kappaleen hienoutta.

Jani Wickholm tuli tunnetuksi Idols-kisasta vuonna 2005. Hän tuli kisan kakkoseksi Hanna Pakarisen voittaessa, ja on tehnyt siitä asti menestyksekästä uraa viiden levyn verran ja keikkailemalla ympäri Suomen. Janin jokainen albumi on ollut täynnä radiohittejä, ja “Yhden lauseen mies” -albumin “Kuu”-single olikin Suomen soitetuin radiokappale vuonna 2007. Nyt kaikki nuo hitit on laitettu samoihin kansiin. “Kirkkaimmat tähdet 2004–2010” ilmestyy 5. toukokuuta.

“Kirkkaimmat tähdet 2004–2010” -kokoelman kappaleet:

 1. Lakanapellot
 2. Kaikki muuttuu
 3. Siivet
 4. Alumiinitähdet
 5. Langennut sinuun
 6. Jukeboksin runoilija
 7. Kaveri
 8. Rakkaus on ainoo
 9. Kun olin nuori
 10. Viimeiset kaupungit
 11. Kuu
 12. Meille ei koskaan vois käydä niin
 13. Tie
 14. Liian kauniit
 15. Jos yöksi jäät
 16. Suomen neito
 17. Hukun
 18. Olimme kuin tähdet

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot