Lita Ford: "Wicked Wonderland".

 • Julkaistu 04.08.2009
 • Tagit:
 • Luettu 2007 kertaa

"Wicked Wonderland" -albumi on Lita Fordin kuvalla varustettu hyvin yksityiskohtainen valokuva. Kuvan vasemmassa laidassa metallitekstuurilla ja kaunokirjoitusfontilla sekä naisen että albumin nimi. Kuvassa oikealla istuu vaaleanpunaiseen prinsessamekkoon Julkaistaan 2.10.2009

Yhdysvaltojen New Yorkissa päämajaansa pitävä 1980-luvulla läpimurtonsa musiikkimaailmassa tehnyt Lita Ford aikoo julkaista uuden albumin pitkästä aikaa. Uusi pitkäsoitto on ensimmäinen albumi noin 14 vuoteen. Levyn nimi on “Wicked Wonderland”. Se ilmestyy 2. lokakuuta täällä Euroopassa earMUSICin ja Edelin kautta, mutta Yhdysvaltojen seudulla sen tuo esiin Lita Fordin oma levymerkki, eli JLRG Entertainment.

Lite Ford hehkuttaa “Wicked Wonderland” -albumiaan toteamalla sen olevan ehdottomasti raskaampi ja seksikkäämpi kuin hänen aikaisemmat luomuksensa. Albumin tuottajana toimi naisen aviopuoliso, entinen Nitro-orkesterin laulaja Jim Gillette, sekä Greg Hampton. Tällä äänitteellä Lita Ford laulaa, rumpuja soittaa Stet Howland, basisti Hampton, joka soittaa myös rytmikitaraa ja kosketinsoittimia. Gillette hoitaa taustalauluja. Levyn kansitaiteen loi Rob Zombien basistina tunnettu Piggy D.

Lita Fordin uusimman albumin kerrotaan olevan kypsään makuun sopivia viisuja, joita sävyttää hard rock -soundi ja Litan tavaramerkkinä tunnetut kitarariffit. Albumilla kuullaan jonkin verran duettoja yhdessä Gilletten kanssa, kuten kappaleessa “Indulge” ja “Betrayal”. Jälkimmäisestä biisistä tullaan kuulemaan ääninäytteitä myös tulevassa videopelissä, nimeltään Brütal Legend.

“Wicked Wonderland” -albumin kappaleet:

 1. Love
 2. Piece
 3. Crave
 4. Scream
 5. Sacred
 6. Wicked Wonderland
 7. Indulge
 8. Patriotic Snob
 9. Everything
 10. Inside
 11. Truth
 12. Betrayal
 13. Bed
 14. Garden
 15. Push
 16. Indulge (Remix)
 17. Scream (Remix)

Sen jälkeen kun Lita meni naimisiin Gilletten kanssa, hän päätti jättää esiintymislavat ja muuttaa autiolle saarelle Karibian auringon alle. Tuolla hän kasvatti kaksi poikalastaan, jotka saivat saarella yksityisopetusta äidiltään. Molemmat lapset ovat tiettävästi musikaalisia äitinsä tapaan.

Lita Ford on 51-vuotias yhdysvaltalaismuusikko ja laulaja. Hän oli alunperin The Runaways -bändin soolokitaristi ja sen jälkeen toimi vuosikaudet soolouralla 1980-luvulla. Uusi albumi on seuraaja vuonna 1995 ilmestyneelle “Black”-kiekolle.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot