Mr. Fastfingerin hyppy ulos verkosta

Mr. Fastfingerin "The Way of the Exploding Guitar" -albumin etukannessa piirretty hahmo ihmishahmosta, joka seisoo tolpannokassa ja meditoi. Taustalla säteilee mustaa ja keltaista väriä. Kuvan alaosassa lukee levyn nimi. Julkaistaan 1.4.2009

Internetin Guitar Shred Show -sivustolta tutuksi tullut kitarasankari Mr. Fastfinger (www.mrfastfinger.net) julkaisee esikoisalbuminsa “The Way of the Exploding Guitar” 1.4.2009. Albumilla vierailee monikansallinen joukko ansioituneita muusikoita. Mukana ovat kosketinvelho Jordan Rudess (Dream Theater) ja kitaristit Mattias IA Eklundh (Freak Kitchen), Christophe Godin, Niko Tsonev sekä erhutaitelija Ran Ran du Ran. Levyn on säveltänyt ja tuottanut Mika Tyyskä. Luvassa on levyllinen ennakkoluulotonta kitarainstrumentaalimusiikkia. Musiikkityyliä voisi luonnehtia instrumentaalihardrockiksi.

“The Way of the Exploding Guitar” -levyllä on 12 uutta Fastfinger-kappaletta. Lisäksi levyn encore-raitoina kuullaan uudet sovitukset vanhoista Guitar Shred Show -klassikoista “Tapping boogie” ja “Exploding solo”. “Tapping boogie” on ollut aiemmin kuultavissa vain Internetissä käyttäjien itsensä improvisoimana peliversiona. Uudelleen äänitetty versio on jonkinlainen directors cut, sillä se perustuu pitkälle verkosta tuttuun materiaaliin. Vaikka kyseessä onkin instrumentaalirocklevy, se on muutakin kuin rankkaa rockia ja räjähtävää sooloilua. Levyllä sekoittuvat vapaasti erilaiset tyylit ja vaikutteet. Vaikutteita voi kuulla 80-luvun hard rock -soundeista Zappaan, Van Halenista maailmanmusiikkiin. Sävellysten perusranka on yksinkertainen, mutta päälle rakentuneet melodiat ja tekstuurit tekevät musiikista mielenkiintoista ja vivahteikasta. Esimerkiksi “The Ninjas” -kappaleen kantavat ideat ovat metalliriffissä, joka groovaa kuin hip-hop, sekä yksinkertaisessa, mutta tarttuvassa melodiassa, joka on soitettu Commodore 64 -pelikoneella.

“The Way of the Exploding Guitar” -albumin kappaleet:

 1. Enter
 2. Go Flash Go
 3. Wax on — Wax off
 4. Goldfish
 5. The Ninjas I
 6. Humble Moves
 7. Big Trummors
 8. Zing Zing
 9. Creatures of the Midnight
 10. The Ninjas II
 11. Once There was a Tree
 12. Epic
 13. Exploding Solo (encore)
 14. Tapping Boogie (encore)

Mr. Fastfingerin tausta

Guitar Shred Show -sivusto on erittäin suosittu Mr. Fastfingerin verkossa toimiva kitarakoulu, jossa tietokoneen näppäimistön avulla pääsee soittamaan kitarasooloja. Sen avulla soittotaidotonkin pääsee kokeilemaan, miltä tuntuu olla kitarasankarin saappaissa. Sivuston isä on Mika Tyyskä. Guitar Shred Show julkaistiin loppukesästä 2005. Guitar Shred Show palkittiin Itävallassa Top Talent -multimediakilpailun pääpalkinnolla vuonna 2006. Top talent on nuorille multimediasuunnittelijoille suunnattu kansainvälinen kilpailu. Kävijöitä Mr. Fastfingerin opissa on tähän mennessä ollut 2,9 miljoonaa ympäri maailmaa. Mr. Fastfinger on myös keikkaillut pienimuotoisesti Saksassa, Ruotsissa ja Japanissa. Suomessa hän esiintyi Guitar Heroes -levyn julkaisukeikalla Tavastialla vuonna 2007.

Mr. Fastfinger: The Way of the Exploding Guitar -levy julkaistaan Suomessa 1. huhtikuuta. Levyn julkaisujuhlallisuudet ja livekeikka soitetaan Porvoossa Magnusborgin studioilla, osoitteessa Lakkapolku 2, keskiviikkona 15.4. kello 18. alkaen.

Levyä Suomessa myy Levykauppa Äx.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot