Multiplatinaa myynyt Norah Jones julkaisee uutta materiaalia marraskuussa.

  • Julkaistu 25.08.2009
  • Tagit:
  • Luettu 1418 kertaa

Tummasävyinen ja voimakaskontrastinen valokuva nuoresta vaaleaihoisesta naisesta, joka soittaa akustista puukitaraa katse alas luotuna. Naisella musta paita ja sen alla punainen toppi, sekä mustat housut. Kuvassa Norah Jones

Norah Jones (www.norahjones.com) julkaisee marraskuussa neljännen studioalbuminsa Blue Note -levymerkillä. Levyn on tuottanut Jacquire King (Kings Of Leon) ja Norahin lisäksi albumin biisejä on ollut säveltämässä mm. Ryan Adams, Okkervil River´s Will Sheff sekä Jesse Harris. Suurin osa Norah Jonesin tekemistä kappaleista syntyi vuonna 2007 tuplaplatinaa myyneen “Not Too Late” -albumin kiertueella.
Viettelevälla äänellään ja jazzahtavilla pianopainotteisilla sävellyksillä yleisönsä hurmannut Norah Jones halusi tulevalle albumille uuden suunnan.

Halusin tällä levyllä kokeilla jotain uutta. Olen soittanut samojen muusikoiden kanssa pitkään. Olemme edelleen ystäviä ja toivon, että soitamme vielä tulevasiuudessa yhdessä, mutta tällä levyllä halusin työskennellä uusien musiikoiden ja tekijöiden kanssa. Halusin poistua mukavuusalueelta, ja etsiä henkilöt joiden kanssa saisin oikean lopputuloksen. Jacquire oli halukas työskentelemään kanssani ja meillä synkkasi heti erinomaisesti, mikä oli minulle tärkeää. Jacquire on myös ollut tekemässä Tom Waitsin ‘Mule Variations’ -albumia, joka on yksi suosikkilevyistäni, kertoo Norah Jones.

Uusi bändi

Jacquire King auttoi Jonesia kasaamaan albumia varten uuden bändin. Levyllä soittaa rummuissa Joey Waronker (Beck, R.E.M.) ja James Gadson (Bill Withers), kosketinsoittimissa James Poyser (Erykah Badu, Al Green), ja kitaroissa Marc Ribot (Tom Waits, Elvis Costello) sekä Smokey Hormel (Johnny Cash, Joe Strummer).

Uusi levyni kuulostaa aiempaa erilaiselta, koska albumilla soittavilla muusikoilla on hyvin erilainen tausta. Halusin levylle lisää grooovea ja vauhdikkaita rytmejä, kertoo Norah Jones albumistaan.

Toinen merkillepantava ero entiseen on, että Norah Jones soittaa kitaraa suurella osaa albumin kappaleista. Itse asiassa sävellän useammin kitaralla kuin pianolla, joten kitarasäestys tuntui paljon luonnollisemmalta, Norah sanoo.

Norah Jones

Vuonna 1979 New Yorkissa syntynyt Norah Jones on ainutlaatuinen lahjakkuus. Hänen musiikkinsa on sekoitus jazzia, vokaalista poppia ja bluesia. Norah Jones on myynyt 36 miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti ja hänen esikoisalbumi “Come Away With Me” voitti peräti kahdeksan Grammy -palkintoa. Kaikki Jonesin kolme albumia “Come Away With Me”, “Feels Like Home” ja “Not Too Late” ovat kivunneet Billboardin albumilistan sijalle yksi ja kukin albumi on myynyt tuplaplatinaa. Suomesta Norahilla on kaksi kultalevyä ja albumilistan ykköspaikka.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot