Olli Heleniuksen tuore single radiojakoon.

Vaaleahiuksinen mies, jolla ajamaton sänki ja leukaparta. Miehen taustalla valkoinen seinä ja katto, jonka rajassa valkoinen loisteputki hohtaa kalpeaa valoa. Kuvassa Olli Helenius

Pitkän linjan muusikko Olli Helenius (www.ollihelenius.com) on palannut sorvin ääreen laulajan ja säveltäjän roolissa. “Kaiken jälkeen” on elämänmakuinen maistiainen elokuun 26. päivä julkaistulta “Kulkea kuin vapaa” -levyltä. Ollin pehmeän karhea ääni tulee hyvin esille pop-henkisessä kappaleessa, jonka tarina kulkee varsin arkisia latuja kertoen kaipuusta vapautua edes hetkeksi arjen taakoista.

Helenius on saanut mukaansa studioon kovan tason tekijöitä. Menossa mukana ovat olleet muun muassa kitaristit Lasse Sakara (Koop Arponen, Idols) ja Miika Colliander (Irina, Juha Tapio), sekä rumpali Anton Laurila (Phoenix Effect).

Olli Helenius on ollut vahvasti mukana suomalaisessa populaarimusiikissa, niin tien päällä kuin studion uumenissakin. Helenius aloitti ensimmäisten bändiensä kanssa keikkailun jo 80-luvun puolessa välissä ja tiet johtivat lopulta Bass’n Helen -nimisen bändin perustamiseen vuonna 1992. Bändi keikkailee ahkerasti tänäkin päivänä, mutta Helenius jättäytyi yhtyeestä vuonna 2003 keskittyen enemmän vuonna 2001 perustetun englanninkielistä rockia soittavan L-60°-yhtyeen uraan. Helenius oli myös ehtinyt julkaista kaksi suomenkielistä soololevyään vuosina 1999 ja 2001. “Aikalisä”-nimeä kantanut kolmas soololevy julkaistiin viime vuonna.

Helenius tunnetaan myös suositun Juha Tapion rumpalina. Helenius oli yhdessä veljensä kanssa käynnistämässä Juha Tapion menestyksekästä uraa vuonna 1998, jolloin Heleniuksen veli kiinnitti Tapion hänen pienelle levy-yhtiölleen. Olli toimi Tapion levyn taiteellisena tuottajana, ja on myös noista päivistä lähtien soittanut rumpuja Juha Tapion livekeikoilla.

Heleniuksen uuden albumin voi hankkia esimerkiksi Maanalaisen levykaupan tiskiltä ja sen nettikaupasta osoitteesta www.maanalainenlevykauppa.com.

“Kulkea kuin vapaa” -albumin kappaleet:

  1. Elämä Lahjaksi
  2. Kaiken Jälkeen
  3. Elämä Näytti
  4. Vapauteen
  5. Taivas Itki Kyynleet
  6. Kaipaan Kuulla Äänesi
  7. Uusi Päivä
  8. Kaikkeni Saat
  9. Kaikki Vaaditaan
  10. Huokaus

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot