Ovelien nettiostajien keinoja alennusten maksimoimiseksi

Joissakin nettikaupoissa on käytössä dynaaminen hinnoittelu. Se tarkoittaa, että tuote tai palvelu ei ole yhtä arvokas kaikille nettikaupan kävijöille. Hinta siis heittelee jonkin verran ylös tai alas joidenkin kriteerien mukaan. Vaikka hinnan fluktuaatio voi kuulostaa epäreilulta, se on vain looginen askel kehityksessä: olet varmasti törmännyt missä tahansa myymälässä punaleimaisiin viimeisen käyttöpäivän alennustuotteisiin, tai nettikaupassa ”hulluihin päiviin” tai muihin sellaisiin kampanjoihin. Dynaaminen hinnoittelu poikkeaa vanhanaikaisesta alennusmyynnistä tai -kampanjasta siinä, että tuotteiden hinta voi määräytyä kuluttajakohtaisesti.

Paras keino välttää dynaamisen hinnoittelun ansa on tyhjentää nettiselaimen evästeet, ja jos nettikauppaan on kirjauduttu omalla käyttäjätilillä, on syytä kirjautua ulos. Sen jälkeen nettiselaimen asetuksista on hyvä ottaa käyttöön ”yksityisyysmoodi”, siis sellainen selaimen toiminnallisuus, joka minimoi sen mitä tietoja kuluttajasta vuotaa verkkokauppaohjelman analysoitavaksi.

Dynaamisen hinnoittelun lisäksi toinen tehokeino pitää pankkitilillä enemmän ykkösiä kuin nollia on etsiä netistä esimerkiksi googlettamalla alennuskoodeja. Jos nettikaupan kassasivulla on mahdollista aktivoida tai lunastaa jokin alennuskoodi, silloin on hyvin luultavaa, että niitä alennuskoodeja esitellään joillakin hakemistosivustoilla, tai Facebookissa yrityksen tilapäivitysten seassa.

Hinnoittelun ja alekoodien lisäksi on kolmaskin keino säästää rahaa: nettikauppiaan tarjotessa uutiskirjettä, se kannattaa tilata siltä varalta, että siinä uutiskirjeessä esitellään tarjouseriä. Joskus uutiskirjeen tilaamisesta saa euromääräisen tai prosentuaalisen alennuksen seuraavasta tilauksesta (jälleen siis alennuskoodin).

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot