Räppi ja rokki lietsovat aggressiivisuutta.

  • Julkaistu 27.05.2008
  • Tagit:
  • Luettu 1610 kertaa

Iso-Britanniassa sijaitsevan Glasgow’n yliopiston luoman tutkimuksen mukaan australialaisen hard rockia soittavan AC/DC:n musiikki vaikuttaa kuuntelijoihinsa paheiden tielle. Times Online –nettilehdessä julkaistussa artikkelissa uutisoidaan tutkijoiden selvittäneen, että AC/DC-yhtyeen biisit, samoin kuin The Rolling Stones, voivat houkutella kuuntelijoitaan nauttimaan runsaasti alkoholijuomia ja käyttäytymään holtittomasti — nämä kaksi osatekijää ovat tutkimustulosten mukaan yleisimpiä laukaisimia väkivallan ilmenemiselle. Tutkimuksessa todetaan kovaäänisen rap- ja rock-musiikin sisältävän rytmien aiheuttavan myös kuulo-ongelmia, sillä kovaäänisen musiikin läpi on hankala kuulla toisen puhetta. Tutkimustuloksessa paljastetaan myös niinkin yllättävä seikka, että jos keskustelukumppanin puhetta on hankala kuulla, se voi johtaa jopa väärinkäsityksiin.

Brittitutkijoiden mukaan sellainen rokkiräime, kuten AC/DC:n kappaleessa “Highway to Hell” ja The Rolling Stonen kappaleessa “Brown Sugar” voivat aiheuttaa edellä mainittujen ilmiöiden lisäksi machoilua ja aggressiivista käytöstä miesten keskuudessa. Samassa tutkimuksessa ilmeni lisäksi Sonny And Cherin kappaleen “I Got You Babe” sekä Robbie Williamsin hittibiisien vastaavasti lieventävän aggressiotasoa. Romanttiset siirappivärssyt ja easy listening -musiikki pehmentävät tuntemuksia.

Iso-Britanniassa yhden maan suurimman pub-ketjun omistaja, JD Wetherspoon, on paljastanut baariensa kieltäytyvän soittamasta räppiä ja R&B-musiikkia juottoloissaan. Miehen mukaan baarin tekemien havaintojen mukaan raskas bassojytke voi aiheuttaa aggressiivisuutta ja sitä kautta johtaa ongelmiin.

AC/DC on äänittänyt uutta musiikkimateriaalia Kanadan Vancouverissa maaliskuusta lähtien. Saman kaupungin alueella bändi on nauhoittanut kaksi edellistä studiosoittoaan yhdessä tuottaja-miksaaja Mike Fraserin avustuksella. Kuluvan vuoden huhtikuussa bändi kertoi aikovansa julkaista uuden albumin, mutta tällä kertaa kiekon tuottajana toimii Brendan O’Brien ja ääni-insinöörinä Mike Fraser. Yhtye on tähän mennessä nauhoittanut kaikki levyn biisit ja että niitä miksataan näinäkin hetkinä. Kiekko tullaan julkaisemaan myöhemmin vuoden 2008 sisällä.

AC/DC on:

  • Brian Johnson (laulu)
  • Malcolm Young (kitara)
  • Angus Young (kitara)
  • Phil Rudd (rummut)
  • Cliff Williams (basso)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot