Royal Hunt: "X".

  • Julkaistu 31.12.2009
  • Tagit:
  • Luettu 1887 kertaa

Tanskalainen Royal Hunt (www.royalhunt.com) tiedottaa kastaneensa seuraavan hard rock –albuminsa. Yhtyeen seuraava pitkäsoitto on jossain vaiheessa huhti- tai toukokuussa julkaistava opus, joka sai nimekseen yksinkertaisesti “X”. Se on Royal Huntin järjestyksessä kymmenes pitkäsoitto. Levyn äänityshommat on jo viety päätökseen. Bändi neuvottelee tällä hetkellä promoottoreiden kanssa live-esiintymisten soittamisesta Euroopan alueella samaan aikaan kun albumilevy julkaistaan. Royal Hunt pohtii miten hyvin tämä “X”-albumi tulee menestymään kaupallisesti, sillä musiikkipiratismi ja laittomien kopioiden levittäminen on aikaisempaa suurempi ongelma. Bändi vihjaa, mikäli tämä levy ei em. syistä johtuen menesty, seuraavan Royal Hunt -albumin fanit saavatkin tehdä ihan itse.

Royal Hunt paljasti aikaisemmin siirtyneensä uusimmalla pitkäsoitollaan musiikillisille juurilleen. Myös biisien kirjoittamisessa yhtye on hakenut vaikutteita 1970-luvun meiningistä. Ryhmä painottaa “X”-albumillaan retromeininkiä myös tuotantopuolella, sillä opus purkitettiin analogisesti ilman digitaalisten pelien ja vehkeiden apua. Musiikki tulee olemaan sekoitus klassista rock-musiikkia, jota esimerkiksi Kansas, Genesis, Deep Purple ja Uriah Heep ovat soitelleet.

Yhtyeen uusin kiekko on maaliskuussa 2008 julkaistu “Collision Course — Paradox II”. Se on konseptialbumi ja seuraaja sarjan ensimmäiselle osalle, joka on vuonna 1997 julkaisut “Paradox”. Viime vuonna julkaistulla albumilla kuullaan ensimmäistä kertaa Royal Huntin uutta vokalistia, Mark Boalsia, joka on aikaisemmin soitellut suutaan ainakin Billionaire Boys Clubin sekä Ring Of Firen remmissä.

Tanskalaisyhtye vaihtoi hiljattain basistiaan. Aikaisemmin bassokitaraa kurittanut Per Schelander vaihdettiin Narniassa, Rob Rockissa sekä E-Typessäkin soittaneella Andreas Passmarkilla.

Royal Hunt on:

  • Mark Boals (laulu)
  • Marcus Jidell (kitara)
  • André Andersen (kosketinsoittimet)
  • Andreas Passmark (basso) *_Kenneth Olsen_ (rummut)

Bändi on toiminut Tanskassa jo vuodesta 1989 lähtien. Se perustettiin kosketinsoittaja André Andersenin toimesta. Bändi on uransa varrella kokenut runsaasti vaihdoksia kokoonpanossaan, mutta Andersen on pysynyt kelkassa bänditoiminnan käynnistymisestä asti.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot