Tagipilvi: eläkeläiset

KarmaRock 2010.

Ryhmäkuva mustiin pukeutuneista Maj Karma -bändin jäsenistä, jotka ovat miehiä ja joita on neljä kappaletta. He istuvat valkoista taustaa vasten. Keskimmäisenä on Herra Ylppö. Kuva: Joonas Brandt

Harjavallassa heinäkuun viimeisenä päivänä vietettävässä KarmaRock-festivaalissa, jota on tähän mennessä järjestetty vuosittain kahdeksantoista kertaa, tullaan näkemään Maj Karman lisäksi sellaisia nimiä kuin Eläkeläiset, Lapko, Manna, No Shame, Medeia, Tuvalu, The Valkyrians ja pitkä liuta muita rock-, pop- ja metallimusiikin edustajia. Satakuntalaisvaikutteisten esiintyjien ohessa Karmarockin lavalla nähdään Rumban sekä YleX:n Tulevaisuuden tusina -äänestyksessä menestynyt kehitysvammaisten punk-bändi Pertti Kurikan Nimipäivät. Lisäksi paikalle on kiinnitetty 22-Pistepirkossa toimiva PK Keränen, joka esiintyy Harjavallassa soolona. Festivaalilippuja myydään ennakkoon kesäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen.

Eläkeläiset julkaisee kokoelman 9.12.

Jaakko Kilpiäisen valokuvassa Eläkeläisten kokoonpanon jäsenet irvistelevät ja ilveilevät. Kvuan taustalla punaiseksi maalattua seinää, jonka edessä viisi miestä siten, että kaksi eturivissä ja kolme taaempana. Kuva: Jaakko Kilpiäinen

Vuonna 1993 Kumikameli-yhtyeen kesävitsiksi perustettu sivuprojekti Eläkeläiset sai Soundin Tero Alangolta ilmeisen tylyn tuomion: Tämä pitkäksi venytetty kertakäyttövitsi ei naurata.

Nyt, viisitoista vuotta ja kuusitoista kesää myöhemmin, Eläkeläiset julkaisee 9.12. kokoelman laajamittaiselta humppa-uraltaan ja on yksi ennakkosuosikeista Suomen edustajaksi Euroviisuihin keväällä 2010.

Käyttöehdot