Eläkeläiset julkaisee kokoelman 9.12.

Jaakko Kilpiäisen valokuvassa Eläkeläisten kokoonpanon jäsenet irvistelevät ja ilveilevät. Kvuan taustalla punaiseksi maalattua seinää, jonka edessä viisi miestä siten, että kaksi eturivissä ja kolme taaempana. Kuva: Jaakko Kilpiäinen

Vuonna 1993 Kumikameli-yhtyeen kesävitsiksi perustettu sivuprojekti Eläkeläiset sai Soundin Tero Alangolta ilmeisen tylyn tuomion: Tämä pitkäksi venytetty kertakäyttövitsi ei naurata.

Nyt, viisitoista vuotta ja kuusitoista kesää myöhemmin, Eläkeläiset julkaisee 9.12. kokoelman laajamittaiselta humppa-uraltaan ja on yksi ennakkosuosikeista Suomen edustajaksi Euroviisuihin keväällä 2010.

Yhtyeen suosiosta kertoo jotain se, että tulevan kokoelman koko ensimmäinen painos varattiin ennakkoon loppuun jo julkaisua edeltävällä viikolla. Myös vedonlyöntitoimisto Ladbrokes on nostanut Eläkeläiset vedonlyönti-tilastojen kärkeen. Suomen edustajaksi Ladbrokes povaa Eläkeläisiä kirkkaasti kertoimella 1,90.

Tulevat Euroviisut ovatkin nostaneet Humpan Kuninkaat takaisin takavuosien mittaiseen suosioon. Viisubiisin taustalta löytyy vahvaa tekijäkaartia: Hulluna humpasta -tuottajana on Ensio Hienonen, joka takavuosina tunnettiin paremminkin Se-yhtyeen Yarina.

Stupido Recordsin primus motor ja Eläkeläisten humppakustantaja Joose Berglund muistelee tulevan “Humppabingo”-kokoelman kansitekstissä yhtyeen värikästä ja toisinaan myös huojuvaa historiaa.

Kuvaavaa kai on, että ensimmäisen — ja ainoan — Elkeläiset-julkaisun piti olla pelkkä kasetti piskuisen Hiljaisten levyjen lyhytaikaisella kasettilafkalla.

Kovin piskuiseksi Eläkeläisten ura ei kuitenkaan ole jäänyt. Humppa-karavaani on ravannut kuluneen viidentoista vuoden aikana Eurooppaa ristiin rastiin ja julkaissut humppa-covereidensa lisäksi oivan läjän omaa humppa-tuotantoaan. Nyt ilmestyvällä kokoelmalla kuullaan myös Hulluna humpasta ensi kertaa levyllä! Kokoelman julkaisee Stupido Records ja sen jakelijana toimii Playground Music Finland.

Eläkeläisten kotisivujen puuhakerhosta voi tulostaa ilmaiseksi teemaan sopivia joulukortteja. Kortit löytyvät suoraan täältä.

Eläkeläiset on:

  • Onni Waris (urut ja laulu)
  • Petteri Halonen (urut, kitara ja laulu)
  • Lassi Kinnunen (haitari ja laulu)
  • Martti Varis (basso)
  • Kristian Voutilainen (rummut ja laulu)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot