Tagipilvi: hayseed dixie

Ensi viikolla Suomeen saapuva Hayseed Dixie sai AC/DC:n innostumaan omista biiseistään.

Kun yhdysvaltalainen Hayseed Dixie julkaisi albuminsa “A Hillbilly Tribute to AC/DC”, muuan Cliff Burton kutsui bändin soittamaan AC/DC:lle yksityiskeikan. Hayseed Dixien jäsenet olivat otettuja kutsusta ja luonnollisesti soittivat pyydetyn konsertin. Esityksen jälkeen AC/DC:n jäsenet hämmästelivät kuinka hyviä kappaleita heillä onkaan — ja vaativat saada maksaa keikasta palkkion, vaikka Hayseed Dixie oli tullut esiintymään ilmaiseksi.

Hayseed Dixie on tullut tunnetuksi hillittömistä cover-versioistaan tunnetuista rock-klassikoista, jotka saavat kyytiä mandoliinilla, viululla ja banjolla. Yhtyeen käsittelyyn ovat joutuneet AC/DC:n lisäksi mm. Black Sabbath, Motörhead, Aerosmith, Queen ja Kiss, jonka basisti Gene Simmons totesi kuultuaan Hayseed-albumillisen Kiss-covereita: En malta odottaa royalty-shekkiä!

Hayseed Dixie Suomeen kiertueelle!

Motörheadia, Aerosmithiä ja Kissiä mandoliineilla ja viuluilla kurittava, mutta itse kuriton legendaarinen nashvillelaisyhtye Hayseed Dixie on varmistanut ensimmäiset keikkansa Suomessa. Musikkiaan “rockgrassiksi” määrittelevän bändin letkeän raivokkaat keikat nähdään viidellä paikkakunnalla.

Hayseed Dixie on puhdasverinen yhdysvaltalainen bluegrass-yhtye, joka on tullut tutuksi hillittömistä cover-versioistaan tunnetuista rock-klassikoista ja on koukuttanut faneikseen niin kantrin kuin metallin ja rockinkin kuulijoita. Parrakkaan kaljaa juovan pahatapaisen yhtyeen käsittelyyn ovat joutuneet esimerkiksi Kiss, AC/DC, Black Sabbath, Motörhead, Aerosmith, Queen… Bändi on perustettu 2000-luvun alussa Nashvillessa, ja monet kansainvälisistä kriitikoista pitävät yhtyeen cover-versioita alkuperäisiä parempina. Hayseed Dixie on julkaissut seitsemän albumia, joista osa sisältää myös bändin omia sävellyksiä. Kahdekas albumi “Killer Grass” julkaistaan maailmanlaajuisesti helmikuun alussa.

Käyttöehdot