Tagipilvi: mokoma

Karmarock18 Harjavallassa 24.7.

Perjantaina 24. heinäkuuta 2009 Satakunnan Harjavallassa koetaan Karmarock18-festivaali. Yksipäiväinen musiikkitapahtuma on Maj Karma -nimisen rokkibändin organisoima tapahtuma, jossa yhtye esiintyy yhdessä monien muiden soitinyhtyeiden sekä artistien kanssa. Paikalle on haalittu esiintymään mm. Mokoma, Uniklubi, Nicole ja Underwater Sleeping Society. Lisätietoja tapahtumasta löytyy sen virallisilta nettisivuilta osoitteesta www.karmarock.com.

Yhden päivän pituiseen festivaaliin, jota nykyään masinoi Maj Karman perustama yhdistys Karmarock Ry, pääsyliput maksavat tasan 21 euroa. Pääsylippuja myydään Lippupalvelun välityksellä. KarmaRockin ovelta ostettavien lippujen hinnaksi on asetettu 25 euroa.

Nightwish, Mokoma ja Ari Koivunen palkittiin FMA:ssa.

Anette Olzon, eli Anette Blyckert, vaaleansinistä taustaa vasten nauravaisena. Naisella pitkät kurvikkaat tummanväriset hiukset ja musta mekko tai korsetti yllään. Hän pitää käsiään lantioilla, oikeassa ranteessa mustaa nauhakoristetta. Kuvassa Anette Olzon<br />Kuva: Ville Juurikkala

Finnish Metal Awards -kilpailussa palkittiin viime perjantaina, eli 15. helmikuuta, sekä Nightwish, Mokoma että laulukilpailun kautta kuuluisuuteen noussut heavy-laulaja Ari Koivunen. Finnish Metal Awards, FMA, pidettiin helsinkiläisen Kaapelitehtaan tiloissa Finnish Metal Expon yhteydessä. Yleisön jäsenet laskettiin äänestämään palkittavat artistit seuraavista kategorioista:

  • Vuoden albumi: “Luihin ja Ytimiin” (Mokoma)
  • Vuoden bändi: Nightwish
  • Vuoden tulokas: Ari Koivunen
  • Vuoden kansitaide: “Luihin ja Ytimiin” (Mokoma)
  • Vuoden muusikko: Tuomas Holopainen (Nightwish)
  • Vuoden vokalisti: Marko Annala (Mokoma)

Mokoma: "Luihin ja ytimiin".

Mokoma-bändin viisi mustiin vaatteisiin pukeutunutta mieshenkilöä seisoo rivissä tummassa ympäristössä. Vain oikeanpuoleisella hepulla kalju pää, muilla pitkät heviletit ja osalla myös partaa. Kaikilla samanlaiset hihattomat paidat ja ranteissa mustat nah Kuva: Timo Isoaho

Suomimetallia soittava Mokoma (www.mokoma.com) on kivunnut kotimaan albumilistalla kirkkaimmalle, eli ensimmäiselle, sijalle tuoreimmalla albumillaan. Kiekon nimi on “Luihin ja ytimiin”. Mokoma itsekin tietää tämänhetkisen tilanteen ja on siitä erittäin iloinen — yhtye uutisoi Mokoman nettisivuilla mainitussa tiedotteessa, että monipuolisesta ja jouluisesta levytarjonnasta huolimatta “Luihin ja ytimiin” on lunastanut paikkansa Suomen virallisen albumilistan kärjessä. Yhtyeen kitaristin virkaa toimittava Kuisma Aalto kommentoi bändin nettisivuilla tätä tapahtunutta seuraavasti: Onnistuimme vangitsemaan joulun tunnelman ilman että edes käytimme punaista väriä.

Käyttöehdot