Mokoma: "Luihin ja ytimiin".

 • Julkaistu 09.12.2007
 • Tagit:
 • Luettu 1568 kertaa

Mokoma-bändin viisi mustiin vaatteisiin pukeutunutta mieshenkilöä seisoo rivissä tummassa ympäristössä. Vain oikeanpuoleisella hepulla kalju pää, muilla pitkät heviletit ja osalla myös partaa. Kaikilla samanlaiset hihattomat paidat ja ranteissa mustat nah Kuva: Timo Isoaho

Suomimetallia soittava Mokoma (www.mokoma.com) on kivunnut kotimaan albumilistalla kirkkaimmalle, eli ensimmäiselle, sijalle tuoreimmalla albumillaan. Kiekon nimi on “Luihin ja ytimiin”. Mokoma itsekin tietää tämänhetkisen tilanteen ja on siitä erittäin iloinen — yhtye uutisoi Mokoman nettisivuilla mainitussa tiedotteessa, että monipuolisesta ja jouluisesta levytarjonnasta huolimatta “Luihin ja ytimiin” on lunastanut paikkansa Suomen virallisen albumilistan kärjessä. Yhtyeen kitaristin virkaa toimittava Kuisma Aalto kommentoi bändin nettisivuilla tätä tapahtunutta seuraavasti: Onnistuimme vangitsemaan joulun tunnelman ilman että edes käytimme punaista väriä.

“Luihin ja ytimiin” -albumin kappaleet:

 1. Sinä riität
 2. Nujerra ihminen
 3. Veriveljet
 4. Entistä ehompi
 5. Kolmannen asteen kuulustelu
 6. Sahalaita
 7. Turvaa selusta
 8. Sarvipää
 9. Marras
 10. Irvikuva
 11. Luo nahka, luo sisus
 12. Ammu, hautaa ja vaikene

Bändin tuoreimman kiekon tuottajina toimi Mokoman miehistö yhdessä Miitri Aaltosen. Levyä äänitettiin Music Brosin sekä Petrax Studioiden Syövereissä. Levy myös miksattiin M. Aaltosen avustuksella. Kiekko julkaistiin Sakara Recordsin kautta, jonka bändikohortteihin kuuluu Mokoman lisäksi Stam1na ja Rytmihäiriö.

Bändin keulahahmona tunnettu laulaja Marko Annala kävi keskiviikkona Yle Extra –kanavalla näkyvässä Lista–ohjelmassa. Tuolloin selviteltiin “Luihin ja Ytimiin” –kiekon listasijoitusta ja siitä kumpuavia tuntemuksia Markossa.

Mokoma on:

 • Marko Annala (laulu)
 • Tuomo Saikkonen (kitara ja laulu)
 • Janne Hyrkäs (rummut)
 • Santtu Hämäläinen (basso)
 • Kuisma Aalto (kitara ja aulu)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot