Tagipilvi: pedro's heavy gentlemen

"Palvova varjosi" sopii suomalaiseen kesään kuin lakerikengät lavatansseihin

Pedro's Heavy Gentlemen ja Palvova varjosi. Kuvassa tummanpunainen seinä, joka täynnä valokuvia. Seinän edustalla mies ja nainen. Nainen katsoo miestään vihaisesti. Kuvan keskellä ja alaosassa paljon tekstiä valkoisella värillä. Julkaistaan 24.6.2009

Mika Kaurismäen uuden elokuvan Haarautuvan rakkauden talo tunnussävelmä “Palvova varjosi” sopii suomalaiseen kesään kuin lakerikengät lavatansseihin. Pedro´s Heavy Gentlemenin haikeanhauska versio saa elokuvan lailla väistämättä hyvälle tuulelle, vaikka riipaiseva tarina lieneekin jokaiselle rakastuneelle tuttu.

Kappale on alun perin brasilialinen, ja se edustaa koillis-brasilialaista, kansan parissa hyvin suosittua musiikki- ja tanssityyliä nimeltään forró, joka muistuttaa paljon suomalaista tangoa. Vaikka forrón musiikilliset vaikutteet kaikuvat maapallon toiselta puolelta, on se samalla täydellinen kuvaus suomalaisuudesta, tangosta, humpasta, juomakulttuurista ja lavatanssiperinteestä. Kuinka monta suomalaista paria onkaan löytänyt toisensa tämän kaltaisen musiikin soidessa koivumetsän siimeksessä, Soaven tuoksun sekoittuessa Sisupastilliin, perunajauhon antaessa lopullisen liidon lakerikenkiin?

Käyttöehdot

Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Etsi sivustolta

Tuorein kommentti

Kuuminta viime aikoina