"Palvova varjosi" sopii suomalaiseen kesään kuin lakerikengät lavatansseihin

Pedro's Heavy Gentlemen ja Palvova varjosi. Kuvassa tummanpunainen seinä, joka täynnä valokuvia. Seinän edustalla mies ja nainen. Nainen katsoo miestään vihaisesti. Kuvan keskellä ja alaosassa paljon tekstiä valkoisella värillä. Julkaistaan 24.6.2009

Mika Kaurismäen uuden elokuvan Haarautuvan rakkauden talo tunnussävelmä “Palvova varjosi” sopii suomalaiseen kesään kuin lakerikengät lavatansseihin. Pedro´s Heavy Gentlemenin haikeanhauska versio saa elokuvan lailla väistämättä hyvälle tuulelle, vaikka riipaiseva tarina lieneekin jokaiselle rakastuneelle tuttu.

Kappale on alun perin brasilialinen, ja se edustaa koillis-brasilialaista, kansan parissa hyvin suosittua musiikki- ja tanssityyliä nimeltään forró, joka muistuttaa paljon suomalaista tangoa. Vaikka forrón musiikilliset vaikutteet kaikuvat maapallon toiselta puolelta, on se samalla täydellinen kuvaus suomalaisuudesta, tangosta, humpasta, juomakulttuurista ja lavatanssiperinteestä. Kuinka monta suomalaista paria onkaan löytänyt toisensa tämän kaltaisen musiikin soidessa koivumetsän siimeksessä, Soaven tuoksun sekoittuessa Sisupastilliin, perunajauhon antaessa lopullisen liidon lakerikenkiin?

Kun mietin musiikkia elokuvaani, tuli mieleeni, että forró sopisi sen tunnelmaan hyvin. Sitten muistin, että Pedro Hietanen on myös forró-fani ja otin häneen yhteyttä. Pedro pitää erikoisesti Trio Nordestinosta, joten valitsin sen repertoaarista kyseisen kappaleen, ‘Rejeicão’, jonka melodia ja sanoitus istuivat erinomaisesti elokuvan loppuun. Kappale käännettiin sitten suomenkielelle ja siitä tuli ‘Palvova varjosi’, kertoo kappaleesta elokuvan ohjaaja Mika Kaurismäki. Suomenkieliset sanat kappaleeseen on tehnyt Maritta Kuula.

“Haarautuvan rakkauden talo” ensi-iltaan 21.8.

Mika Kaurismäen uusi elokuva on hulvaton draamakomedia avioerosta, joka johtaa karmaisevaan, mutta samalla koomiseen koston kierteeseen.

Elokuvassa nähdään Suomen oloissa ainutlaatuinen näyttelijäkattaus, muun muassa Hannu-Pekka Björkman, Elina Knihtilä, Antti Reini, Tommi Eronen, Kati Outinen, Kari Väänänen, Irina Björklund, Anna Easteden, Antti Virmavirta, Mari Perankoski, Kari Heiskanen, Sakari Kuosmanen, Ilkka Villi ja Aino Seppo.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mika Kaurismäki, Sami Keski-Vähälä ja Petri Karra. Mika Kaurismäki ohjaa ja tuottaa elokuvan. Kuvauksesta vastaa
Rauno Ronkainen. Elokuvan tuotantoyhtiö on Marianna Films ja sen levittää FS Film Oy. Marianna Films Oy on vuonna 1987 perustettu, pääasiassa Mika Kaurismäen elokuvien tuottamiseen keskittynyt tuotantoyhtiö. Lisätiedot osoitteesta www.mikakaurismaki.com.

Mika Kaurismäki on ohjannut lukuisia elokuvia mm. elokuvat Honey Baby (2004), LA Without a Map (1998), Zombie ja kummitusjuna (1991),
Helsinki-Napoli all night long (1987) ja Arvottomat (1982). Lisäksi hän on ohjannut ja tuottanut dokumenttielokuvia kuten Sonic Mirror (2007),
Brasileirinho (2005) ja Sound of Brazil (2002).

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot