Tagipilvi: ruut

Musiikkia kolmannessa polvessa — Ruutin kiehtova tarina.

Kuvassa vaaleahiuksinen mustaan toppiin pukeutunut nainen, jolla kädet kasvojen korkeudella. Hänellä suu hieman raolla ja silmät katsovat kohtisuoraan. Taustalla näkyy vaaleanruskeaa kuvioitua taustaa. Kuvassa Ruut

Baltimoressa asuva suomalainen, Ruut, on saanut musiikin lahjaksi geeneissä. Ensimmäiset omat kappaleet syntyivät 8-vuotiaana. Ruutin isoisä, Aulis Sallinen, on yksi kansainvälisesti arvostetuimpia suomalaisia klassisen musiikin säveltäjiä. Vanhemmat tapasivat Sibelius-akatemiassa. Kaikki Ruutin kolme siskoa soittavat ja laulavat. Koko perheen perusta on siis musiikissa.

Musiikki on ollut tietämättäni pelastajani lapsesta saakka, vaikka se aiheutti myös elämäni kovimmat paineet. Usein roolini muusikkona esti minua elämästä kuin lapsi, varsinkin niissä hengellisissä piireissä missä kasvoin ja esiinnyin. Yllättävän myöhään, vasta 22-vuotiaana ymmärsin musiikin tarkoituksen elämässäni ja silloinkin se pelasti minut tavallaan ja osoitti tien, jota kulkea. Olin lapsesta saakka säveltänyt hengellistä musiikkia, mutta silloin suuri kaipaus kokea jotain "universaalimpaa" syttyi sisälläni.

Käyttöehdot