Musiikkia kolmannessa polvessa — Ruutin kiehtova tarina.

  • Julkaistu 07.08.2008
  • Tagit:
  • Luettu 1896 kertaa

Kuvassa vaaleahiuksinen mustaan toppiin pukeutunut nainen, jolla kädet kasvojen korkeudella. Hänellä suu hieman raolla ja silmät katsovat kohtisuoraan. Taustalla näkyy vaaleanruskeaa kuvioitua taustaa. Kuvassa Ruut

Baltimoressa asuva suomalainen, Ruut, on saanut musiikin lahjaksi geeneissä. Ensimmäiset omat kappaleet syntyivät 8-vuotiaana. Ruutin isoisä, Aulis Sallinen, on yksi kansainvälisesti arvostetuimpia suomalaisia klassisen musiikin säveltäjiä. Vanhemmat tapasivat Sibelius-akatemiassa. Kaikki Ruutin kolme siskoa soittavat ja laulavat. Koko perheen perusta on siis musiikissa.

Musiikki on ollut tietämättäni pelastajani lapsesta saakka, vaikka se aiheutti myös elämäni kovimmat paineet. Usein roolini muusikkona esti minua elämästä kuin lapsi, varsinkin niissä hengellisissä piireissä missä kasvoin ja esiinnyin. Yllättävän myöhään, vasta 22-vuotiaana ymmärsin musiikin tarkoituksen elämässäni ja silloinkin se pelasti minut tavallaan ja osoitti tien, jota kulkea. Olin lapsesta saakka säveltänyt hengellistä musiikkia, mutta silloin suuri kaipaus kokea jotain "universaalimpaa" syttyi sisälläni.

27-vuotias Ruut (DeMeo) syntyi Kuopiossa ja vietti lapsuutensa Helsingissä. Ruutin ollessa 12-vuotias perhe muutti Unkariin, Budapestiin, josta matka jatkui Yhdysvaltoihin, Washingtonin lähelle Baltimoreen, Marylandiin. Kansainvälisyydestä huolimatta Ruut kokee vahvasti olevansa suomalainen.

Suomi tulee aina olemaan koti. Vaikka kuinka asettuisin tänne, osa minua on täällä ikuisesti ulkomaalainen, se tuntuu selvästi monella tasolla. Ja suomalaisuuteni on ilmiselvää niille, jotka tuntevat minut paremmin.

Ruutin elämässä vahvoja taustatekijöitä on elämä hengellisissä piireissä. Hän kasvoi lapsuutensa ja nuoruutensa kirkon parissa. Ensimmäiset esiintymiset yleisölle tapahtuivat kirkon tapahtumissa.

Se oli terve ja raitis tapa kasvaa aikuiseksi. Aikaa ei kulutettu paljon "tuottamattomien" toimintojen parissa, ja opin luottamaan ihmisiin. Lähetystyöläisten lapset oppivat usein pitämään huolta itsestään huonoimmissakin tiloissa... Minusta kasvoi aika sopeutuva henkilö.

Baltimoresta matka jatkui Los Angelesiin, jossa eläminen esitteli Ruutille elämän kauneimmat ja rumimmat puolet. Nämä kokemukset lisäsivät erityisen ominaisuuden Ruutin kappaleisiin. Laulut, jotka syntyivät vastoinkäymisistä, ovat Ruutille korvaamattomia ja niiden elämänmaku koskettaa myös kuulijoita.

Tämä levy on tavallaan kokoelma ajalta milloin seikkailuni Los Angelesin ja New Yorkin säveltäjien parissa alkoi. Opin sinä aikana paljon siitä kuka olen ja en ole artistina ja ihmisenä. Se edustaa luovaa ja leikillisempää puoltani... Olen tästä levystä todella ylpeä.

Ruutin albumi “Music Of The City” on hyvin tunnepitoista singer/songwriter poppia ja sen viiltävän kauniista kappaleista kuulee New Yorkin sykkeen. Se on äänitetty Paul Buonon studiossa Franklinissa, lähellä Nashvillea. Paul Buono on Ruutin parhaita ystäviä ja myös yksi albumin tuottajista. Paul on ollut mukana tekemässä myös muutamia biisejä albumille kuten “Everything” ja “That’s the Thing”. Albumin teossa oli mukana myös Jeff Trott, joka on työskennellyt mm. Sheryl Crowen kanssa. “To Be Continued” sävellettiin losangelesilaisen tuotantotiimi Matrixin kanssa. Matrix-tiimi on säveltänyt ja tuottanut monia hitti-singlejä, kuten Avril Lavignen “Complicated” ja Liz Phairin “Extraordinary”. Ruutin albumin nimikappale ja ensimmäinen single “Music of The City” syntyi New Yorkissa Saul Zonanan kanssa.

Ruut esiintyy:

  • 13. elokuuta 2008: Rockville Town Square (Rockville, Maryland, USA)
  • 16. elokuuta 2008: Quiet Waters Park (Annapolis, Maryland, USA)
  • 17. elokuuta 2008: Private House Concert (Baltimore, Maryland, USA)
  • 23. elokuuta 2008: Town of Ridgely (Ridgely, Maryland
  • 26. elokuuta 2008: Apollo Live (Helsinki)
  • 4. syyskuuta 2008: Andy’s (Chestertown, Maryland, USA)
  • 11. lokakuuta 2008: Coffee East (Easton, Maryland, USA)
  • 8. marraskuuta 2008: Burlap & Bean (Newton Square, Pennsylvania, USA)
  • 10. marraskuuta 2008: 12 Voices at 49 West (Annapolis, Maryland, USA)
  • 15. marraskuuta 2008: Second Story Coffeehouse (Denton, Maryland, USA)

Aloitimme session rumpukoneella, ja biitti johdatti meidät energiseen, positiiviseen paikkaan... Halusin säveltää New York-aiheisen laulun, koska vietin silloin paljon aikaa siellä, ja siitä oli nopeasti tulossa lempikaupunkini.

Ruutille tärkeitä artisteja ovat mm. Tori Amos, Andrew Lloyd Webberin musikaalit, Motown artistit, Simon & Garfunkel, Joni Mitchell, Sheryl Crowe, Alicia Keys, John Mayer, U2 ja Coldplay. Vahvoja biisejä Ruutille edustavat esim. John Lennonin “Imagine” sekä Tori Amoksen “Pretty Good Year” ja “Silent All These Years”.

Ruutille oman albumin julkaisu merkitsee yhden aikakauden päättymistä ja toisen alkua. “Music of The City” julkaistaan Suomessa 1. lokakuuta.

Ruutista ja hänen siskoistaan on tekeillä dokumentti, joka kertoo kiehtovan tarinan perheen matkasta Suomesta Yhdysvaltoihin.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot