Tarja Turusen kiertue päättyy lokakuussa.

Entinen sinfonista metallimusiikkia soittavan Nightwish-yhtyeen valovoimainen laulajatar, Tarja Turunen (www.tarjaturunen.com), on juuri paljastanut viimeisen live-esiintymisensä, joka on “Final Storm Tour” -kiertueen päätepiste. Kuukausia sitten käynnistynyt keikkaputki saa päätöksensä lokakuussa 2009, kun Tarja Turunen esiintyy lontoolaisen O2 Islington Academyn lavalla. Kyseinen keikka on Turusen järjestyksessä toinen esiintyminen Iso-Britanniassa. Ensimmäisen esiintymisensä hän soitti sooloartistina marraskuussa 2007. Sopraanolaulajan viimeinen kiertue-esiintyminen on kirjattu maanantaiksi 19. lokakuuta 2009.

Artisti on aikaisemmin asettanut uuden sooloalbuminsa nimeksi “What Lies Beneath”. Albumi tullaan julkaisemaan ennen kuluvan vuoden umpeutumista. Kiekolle ei ole vielä annettu tarkkaa julkaisupäivämäärää. Opus tulee joka tapauksessa olemaan seuraaja kaksi vuotta sitten ilmestyneelle “My Winter Storm” -albumille.

Tarja Turunen on kielinyt tulevansa tekemään uudella soololevyllään asiat suunnilleen samalla tavalla kuin vuonna 2007 julkaistun “My Winter Storm” -kiekon kohdallakin. Uuden opuksen biisejä on kirjoitettu viimeisten kuukausien ajan. Hän on itsekin osallistunut kappaleiden luomiseen ja kokee miellyttäväksi jutella musiikin luomisesta muiden ihmisten kanssa. Luomistyö on vielä kesken. Useita biisejä on keskeneräisinä, mutta tähän mennessä valmistunut materiaali on Turusen mukaan erittäin lupaavaa. Kappaleita hän luonnehtii kypsemmiksi, villimmiksi ja tunnelmallisemmiksi. Suurin muutos “What Lies Beneath” -kiekon ja sen edeltäjän välillä on se, että nyt kappaleet tullaan tekemään kerrankin huolella sellaisiksi, että ne kuulostavat siltä miltä Tarja haluaa niiden kuulostavan. Deadlinea ei ole, vaan kappaleista halutaan tehdä täydellisiä.

Muusikon uran ensimmäinen soololevy, “My Winter Storm”, julkaistiin marraskuussa 2007. Siltä lohkaistiin radiosoittoonkin suunnattu esikoissingle biisistä “I Walk Alone”. Ennen soolouralle siirtymistä nainen toimi vuosikausien ajan Nightwishin keulahahmona ja laulajana. Hänet erotettiin yhtyeestä avoimella kirjeellä heti keikan jälkeen Helsingissä.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot