Tarja Turusen sooloalbumi on nyt nauhoitettu.

Tarja Turusen "What Lies Beneath" -albumin etukannessa näkyy lähikuva Turusen kasvoista, joiden vasemmalle puolelle sijoitettu valkoisia rönsyileviä kuvioita, joiden seassa lukee tekstiä. Kuvan värimaailma on luonnollinen, dramaattinen. Julkaistaan vuonna 2010

Soolouraa rakentava Tarja Turunen on tähän mennessä saanut uuden “What Lies Beneath“ -albuminsa äänitystyöt valtaosin päätökseen. Tällä hetkellä Turusen tuoreinta albumia miksataan peräti kolmessa eri äänittämössä ja kolmen eri miksaajan voimin. Blogissaan muusikko uutisoi edistystä tapahtuvan päivä päivältä. Levyn ääniraidoista kaikki orkestraaliset laulut on jo miksattu. Ne työstettiin Remote Control Studioiden tiloissa Slamm Andrewsin kanssa. Slamm osallistui myös Tarja Turusen edellisen opuksen työstämiseen ja oli miehen työn laatuun siinä määrin tyytyväinen, että päätti myös näissä “elokuvahenkisissä” kappaleissa käyttää Slammin tietotaitoa.

Tarja Turunen uutisoi, että nyt lähes kahden vuoden päivät kestäneen prosessin päätepisteen häämöttäminen tuntuu uskomattomalta. Hän kertoo voittaneensa pelkonsa ja luottamuksen puutteen tunteet siitä, ettei hän ehkä saakaan projektiaan päätökseen. Onnistuminen tässä asiassa tuntuu hänestä hyvältä. Tällä hetkellä hän työstää kappalemateriaalia Yhdysvaltojen Teksasissa, Austinissa, jossa hän ei ole aikaisemmin käynytkään. Teksasin suunnalla Turusta auttaa Tim Palmer. Palmerilla on takanaan pitkä ura musiikkibisneksessä ja hän on urallaan työstänyt läjöittäin äänilevyjä. Palmerin kanssa “What Lies Beneath” -albumin kappaleista kolme on jo miksattu. Niistä yhdessä kuullaan soolo-osuus eräältä Los Angelesista kotoisin olevalta kitaristilta, hevimuusikolta. Loppuosa kappaleista tullaan miksaamaan kuluvan viikon lopussa. Seuraavan kerran kun laulajasta kuullaan, Turunen uskoo pitkäsoittonsa olevan jo valmis.

“What Lies Beneath” -albumin kansitaiteen valokuvat otti Jens Boldt Suomessa tammikuussa 2010. Valokuvista koostettiin varsinainen graafinen ilme Dirk Rudolphilla.

Seuraaja vuoden 2007 päivinä ilmestyneelle “My Winter Storm” -albumille on Tarja Turusen itsensä tuottama. Levyn musiikillinen tyyli on lehdistötiedotteen mukaan ainutlaatuinen sekoitus draamaa ja desibelejä. Teokselle oli luotu 33 kappaletta, joista päätettiin nauhoittaa yhteensä 17 parasta biisiä. Yksi kappaleista on “Dark Star”, jossa kuullaan duetto Turusen ja All That Remains -yhtyeen laulaja Phil Labonten kanssa.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot