The 69 Eyes palaa rokkiin vampyyrihampaat loistaen.

 • Julkaistu 02.06.2009
 • Tagit:
 • Luettu 1674 kertaa

The 69 Eyesin albumin "Back In Blood" etukannessa on mustat reunat ja keskellä kuvaa ylivalottunut valokuva pääkallosta, jonka päälle ripsoteltu verta runsaasti. Kuvan alaosassa ruusuja rivi ja niiden alla albumin nimi. Yhtyeen logo valkoisella vasemmassa Uuden albumin kansitaide

Helsinkiläinen The 69 Eyes (www.69eyes.com) julkaisee uuden odotetun albuminsa “Back In Blood” syyskuun alussa. Uusi levy esittelee goottirokkarit entistä rokimpana ja iskevämpänä. Bändi äänitti uuden albuminsa amerikkalaisen Grammy-palkitun tuottaja Matt Hyden johdolla. Hyden aiemmat tuotannolliset meriitit Slayeristä Monster Magnetiin vakuuttivat bändin siinä määrin, että levytyssessio siirrettiin suoraan Los Angelesiin kalifornialaistuottajan studiolle. Tämä levy rokkaa kymmenkertaisesti verrattuna mihinkään mitä he ovat aiemmin tehneet!, tuottaja sanoo. q title=“Bändin vokalisti Jyrki Linnankivi kertoo Mattin valitsemisesta”>Oli taas aika mennä eteenpäin ja uusiutua — Matt toi rankkuuden kehiin, jonka LA äänitysympäristönä vahvisti laulaja Jyrki Linnankivi jatkaa. Tämä on se levy, jota meiltä on aina odotettu. Nyt se on valmis.

“Back In Blood” -albumin kappaleet:

 1. Back In Blood
 2. We Own The Night
 3. Dead N’ Gone
 4. The Good, The Bad & The Undead
 5. Kiss Me Undead
 6. Lips Of Blood
 7. Dead Girls Are Easy
 8. Night Watch
 9. Some Kind Of Magick
 10. Hunger
 11. Suspiria Snow White
 12. Eternal

Kuten jo kappaleiden nimistäkin voi päätellä, sijoittuu levy tuonne keskiyön jälkeisiin hämärän rajamaihin, jossa romantiikan tuojina ovat vampyyrit. Jossain taas kysyttiin mitkä ovat bändin vaikuttimet, ja vastasin että Elvis ja Dracula. Siinä voisi olla hyvä viitekehys koko levylle!, sanoo myös teksteistä vastaava Linnankivi.

Levyn kansitaiteesta vastaa losangelesilainen huippuvalokuvaaja Estevan Oriol, joka on tehnyt kansia aiemmin mm. Cypress Hillille ja Snoop Doggille.

Ensimmäinen singlelohkaisu levyltä on tuimasti eteenpäin vyöryvä “Dead Girls Are Easy”, jonka videosta vastaa MTV-reality-tähti Bam Margera. Video kuvataan niin ikään Yhdysvalloissa kesäkuussa.

Bändin levy-yhtiökattaus on myös uusittu ja hiottu huippuunsa: Nuclear Blast Euroopassa, The End Records Amerikassa ja AmpHead Music Australiassa. Varsinainen Pääkalloluola sijaitsee edelleen EMI Finlandin tiloissa Helsingissä.

Kesällä 69 Eyes soittaa Download-festivaaleilla Englannissa, The Rock -festivaaleilla Saksassa sekä kiertää ensimmäistä kertaa Australiassa, jossa ovat bändin tämän vuoden juhannuskeikat.

The 69 Eyes on:

 • Jyrki 69 (laulu)
 • Timo-Timo (kitara)
 • Archzie (basso ja taustalaulu)
 • Bazie (kitara ja taustalaulu)
 • Jussi 69 (rummut ja lyömäsoittimet)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot