The Conquistadors: "Citiscapes".

The Conquistadorsin albumin "Citiscapes" etukannessa näkyy albumin nimi kirjoitettu sateenkaaren eri väreillä. Taustalla näkyy harmaasävyinen valokuva jonkinlaisesta ihmishahmosta, joka pitää käsiään kasvojensa edessä. Julkaistaan 26.5.2010

Vaasalainen pop-yhtye The Conquistadors uutisoi julkaisevansa nyt toukokuussa uuden studioalbumin, jolta lohkaistiin ensimmäinen single “Kill The Light” maalis–huhtikuussa. Singlestä toteutettiin myös musiikkivideo. Yhtyeen uusi pitkäsoitto on nimeltään “Citiscapes”. Se on yhtyeen mukaan pop-äänite, joka kertoo 21. vuosisadalla kaupungissa elämisen yksinäisyydestä. Bändi tarinoi, että ihmiset voivat asua vain muutaman metrin päässä toisistaan ja silti olla koskaan vaihtamatta sanaakaan keskenään. “Citiscapes” ilmestyy keskiviikkona 26. päivä toukokuuta. Teos on seuraaja vuonna 2007 julkaistulle “Mil Mascaras” -levylle. Popparikolmikon tuotantoon voi tutustua The Conquistadorsin virallisilla MySpace-sivuilla, jonne on laitettu huhtikuun lopussa kuunneltavaksi myös yhtyeen uusin singlelohkaisu “Kill The Light”.

The Conquistadorsin “Citiscapes” ilmestyy levy-yhtiö Playground Music Finlandin kautta. Yhtyeen nokkamies, salaperäinen Conquistador #1, kertoo, että tätä levyä luodessaan hän oli aluksi asustelemassa lokoisasti rivitaloalueella ja opuksen valmistumisen jälkeen hän löysi itsensä nihkeästä kerrostaloasunnosta.

“Kill The Light” -musiikkivideo:

The Conquistadorsinkin näkymät ovat kokonaisuudessaankin muuttuneet edellisen “Mil Mascaras” -levyn jälkeen; miehet eivät enää katso maailmaa meksikolaisten painimaskien lävitse vaan naamiot on nyt ripustettu naulaan. Lavalla koskettimista vastaava Nordman on helpottunut.

Haastiksissahan ja muuten seikkaillessa ne oli helvetin hauskat mutta sit taas keikkojen soittaminen maskit päällä oli kyllä melkosen nihkeetä hommaa. Varsinainen syy naamioiden hyllyttämiseen löytyy kuitenkin imagoseikoista. Miehethän aina komistuu iän myötä ja pari viime vuotta on ollut meille sen verran suotuisia, että on aika antaa yleisön — ja tietysti etenkin naisten — nauttia Conkareista näin ihan au naturelle, hekottaa muinaiskreikkalaisen profiilin omaava Conquistador #1.

“Citiscapes”-levyn kappaleet on luotu edellisen levyn tapaan vain ja ainoastaan studiossa biisi per päivä -rajoituksella. Tällä kertaa tosin jotkin vuorokaudet jakautuivat useamman päivämäärän kesken, vitsailee bändin rumpali Conquistador #2. Aikataulut eivät suosineet pitkiä sessioita kuten viime kierroksella, eli vaikka biisinkasaus tapahtui samassa tuntimäärässä kuin ennenkin, niin sessioita saattoi biisiä kohden olla pari–kolmekin. Kuulostaa selitykseltä, I know!

Kolme muusikkoa rivissä tummanharmaata taustaa vasten. Kuvan vasemman laidan miehellä lyhyt tumma tukka, keskimmäisellä puolipitkät mustat hiukset ja oikean laidan miehellä taaksepäin kammattu tumma letti.

“Citiscapes”-albumin soundi on aikaisempaa Conquistadorsia linjakkaampaa ja popahtavampaa. Ei vaan ollut mikään slovarifiilis alkuunkaan, etenkin kun keikoilla huomattiin että fiilistelybiisien varaan oli lähes mahdoton kasata sellaista settiä mitä olis ollut kiva vetää, toteaa Conquistador #1. Nyt onkin sit ihan eri meininki kun on millä tykittää… siis hittiä hitin perään!

The Conquistadors on:

  • Conquistador#1 (laulu)
  • Nordman (kosketinsoittimet)
  • Conquistador#2 (rummut)

The Conquistadors — Citiscapes

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot