30 lahkolaista luolassa — odottavat maailmanloppua.

  • Julkaistu 18.11.2007
  • Luettu 1208 kertaa

Kuivia kulmikkaita kiviä, jotka ovat väriltään vaalean- ja tummanharmaita. Kuvattu ylhäältä alaspäin. Maailmanloppu toukokuussa

Ainakin 30 venäläistä tuomiopäivän saapumiseen uskovaa lahkolaista on linnoittautunut syrjäisen luolan sisälle. He odottelevat siellä maailmanloppua. Viime torstaina ilmennyt lahkolaisten operaatio on saanut surkuhupaisia käänteitä, sillä luolaihmiset ovat uhanneet tehdä itsemurhan mikäli poliisi aikoo sekaantua asiaan. Maailmanloppua peukalot pyöritellen odottava sekalainen seurakunta on tukkinut luolan suuaukon. Jos poliisin virkamiehet tai valkotakkiset miehet tohtivat häiritä heidän maailmanlopun odotteluaan, aikovat lahkolaiset räjäyttää bensatankin ja sitä kautta hoitaa itsensä päiviltä. Tuomiopäivän kulttiin kuuluvia venäläisiä löytyy luolasta tämänhetkisten tietojen mukaan 29 aikuista ja neljä alaikäistä lasta. He odottelevat maailman tuhoutumista Keski-Venäjällä lumen peittämässä vuoristossa. Luolaan lahkolaiset marssivat 7. päivä kuluvaa kuukautta.

Poliisiviranomaiset eivät tahdo tehdä mitään mikä saattaisi provosoida luolaihmisiä, sillä lahkolaisilla on hallussaan lapsia.

Tuomiopäivän kulttiin kuuluvilla venäläisillä arvellaan olevan luolassaan kotoisat oltavat. Ruokaa ja bensiiniä on varastoitu. Venäjän televisio on lähettänyt kuvamateriaalia tapahtumapaikalta, josta ilmenee, että luolan sisältä saapuu savua tai höyryä.

Paikalla on poliisipartio odottelemassa ja vartioimassa luolan suuaukkoa.

Paikallinen pappismies on kertonut NTV-televisiokanavalle, että lahkolaiset ovat yksinkertaisia kristittyjä. Hän uskoo, että kirkko tekee huonoa työtä. Pappi uskoo maailmanlopun olevan tulossa.

Median edustajat ovat ounastelleet, että lahkolaiset arvelevat maailmanlopun saapuvan ensi vuoden toukokuussa. Poliisi taas uskoo, että luolaihmiset kyllä tulevat louhikosta ulos viimeistään sitten kun heidän muonavarastot loppuvat.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot