Aknestik esiintyy Qstockissa.

 • Julkaistu 03.05.2008
 • Tagit:
 • Luettu 1704 kertaa

Aknestikin promokuva, jossa lauma vaaleisiin mekkoihin ja sukkiin sekä kenkiin pukeutuneita naisia pitää ylävartalojensa edessä suuria mustavalkoisia valokuvia. Kaksi tai kolme naista rinnakkain, jokaisella kolmesta ryhmästä suuri valokuva edessään. Taust Kuva: Jouni Haapakoski

Poppibändi Aknestik (aknestik.poko.fi) kertoo lähtevänsä esiintymään tämän vuoden Oulussa järjestettävään Qstock-tapahtumaan heinäkuun lopussa. Haukiputaalaisen yhtyeen paluukeikka musiikkimaailman koetaan nimekkäässä seurassa, sillä festivaalissa esiintyy Aknestikin lisäksi myös Manic Street Preachers ja alankomaalainen sinfonista metallia soittava Within Temptation.

Bändi kertoo tekevänsä Qstockissa heinäkuun päivinä live-esiintymisen sen takia, että se kokee aikaa kuluneen edellisistä keikoista jo tarpeeksi. Yhtyeestä vaikuttaa siltä, että sen biisejä kuunnella edelleen ja niitä soitetaan vieläpä radioissakin. Aknestik kertoo, ettei se ole tähän mennessä edes harkinnut paluukeikan tekemistä. Qstock on kuitenkin orkesterin mielestä niin hieno festivaali, että tällainen keikka päädyttiin tekemään.

Yhtyeen paluuta on odotettu jo vuodesta 2002, jolloin se jäi viettämään ennalta määrämättömäksi ajaksi horrosta. Laakereille lepäämisen aikoihin Aknestikin ura oli jo pitkä ja menestyksekäs, sillä vuonna 1984 perustettu yhtye ehti julkaista peräti seitsemän studioalbumia, kaksi EP-levyä ja kolme kokoelmaa. Sen suurimpiin hittibiiseihin lukeutuu kappaleet “Suomirokkia”, “Ainoastaan toistaiseksi”, “Jokapäivä” ja “Toukokuussa” sekä “Kesällä ei mennä nukkumaan”.

Aknestik-bändin promokuva, jossa hiekkarannalla juuri ennen vesirajaa seisoo lauma samanlaisiin asuihin pukeutuneita hymyileviä naisia, joilla käsissään päidensä yllä bändin nimikirjaimet. Jokaisella naisella yksi kirjain kourissaan.

Edellisen kerran Aknestik esiintyi Raumanmeren juhannus -musiikkitapahtumassa vuosia sitten. Tuohon aikaan bändin biisintekijä-laulaja Jukka Takalo jatkoi vielä soolouraansa. Mies julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa, nimeltää “Jukka Takalo”, vuonna 2005. Takalon soolobändin taustajoukoissa soittaa Aknestikin basisti Maako Härönen.

Aknestik-poppoon tuorein ja viimeinen albumi on vuoden 2001 puolella julkaistu “Vedenpaisumus”. Se on musiikillisesti popin ja rockin sekoitusta. Kiekko julkaistiin Poko Rekordsin kautta. Yhtyeeltä ilmestyi albumille seuraaja, nimittäin “Sata vuotta kaivossa — Aknestikin suurimmat hitit” -niminen kokoelmakiekko, vuonna 2006. Levy on jo kolmas Aknestikin kokoelma-albumi.

“Vedenpaisumus”-albumin kappaleet:

 1. Vedenpaisumuksen jälkeen
 2. Sadepäivä
 3. Maailman ääriin
 4. Kaunis kuin kevätpäivä
 5. Naapurin tyttö
 6. Jossain Pohjanmaalla
 7. Ihmissusi kulkee vapaana
 8. Niin se tapahtui
 9. Tytöt hymyilee
 10. Jos maailma kääntyy nurin
 11. Ääninen
 12. Miljoona tähteä

Musiikkivideoita Aknestik lienee tehnyt epävirallisen Suomen ennätyksen verran, sillä niitä on ilmestynyt yhteensä 19 kappaletta. Kaikki bändin julkaisemat musiikkivideot sisältyvät “Aikakirjat”-DVD:lle.

Aknestik on:

 • Jukka (laulu)
 • Maako (basso)
 • Mikko (rummut ja laulu)
 • Kai (kitara ja laulu)
 • Vesa (kitara ja laulu)

Qstock-tapahtumaa vietetään Oulun Kuusisaaressa 25. ja 26. heinäkuuta. Paikalle on värvätty esiintymään mm. Ismo Alanko Teholla, Sturm und Drang, Kotiteollisuus, 22 Pistepirkko ja ruotsalainen Dark Tranquillity sekä Ultra Bran tilalle perustettu Scandinavian Music Group.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot