Madonnan "Hard Candy" albumilistan ykkösenä.

 • Julkaistu 05.05.2008
 • Tagit:
 • Luettu 1291 kertaa

Madonnan "Hard Candy" -albumin kansikuva. Keskellä kuvaa Madonna poseeraa haarat levällään. Madonnalla mustaa nauhaa suunsa luona. Hänellä taustalla vaaleanpunaista karkkitikkarin kuviointia. Naisella vaaleat hiukset ja jalat auki. Suomen albumilistan 1. sijalla

Suomen virallisen albumilistan korkeimmalla ja kirkkaimmalla sijalla hyllyy popin kuningattareksi tituleeratun Madonnan uusin pitkäsoitto, “Hard Candy”. Levy on seuraaja artistin vuonna 2007 julkaisemalle live-albumille “The Confessions Tour”. Tuorein tekele on jo järjestyksessä 11. studiosoitto jenkkilaulaja-biisintekijä Madonnalta. Albumi julkaistiin 25. huhtikuuta Warner Bros. Recordsin kautta. Se on viimeinen levy, jonka Madonna julkaisi nykyisen julkaisusopimuksensa kautta Warner Bros.:lle. Naisen on sopimusehtojen mukaan luotava kuitenkin vielä erikseen kokoelma-albumi joko tämän vuoden lopussa tai sitten ensi vuoden alkupuolella WBM:lle. Madonnan “Hard Candy” nauttii tällä hetkellä Suomessa albumilistan paalupaikasta, sillä se on sijoittunut seuraavasti:

 1. Madonna: “Hard Candy”
 2. Stella: “Löytäjä saa pitää”
 3. Duffy: “Rockferry”
 4. Children Of Bodom: “Blooddrunk”
 5. Whitesnake: “Good To Be Bad”

“Hard Candy” julkaistiin eräissä Euroopan alueen maissa jo 25. päivä viime kuukautta, mutta valtaosassa Eurooppaa kuitenkin vasta 28. päivä huhtikuuta. Albumin kappaleista seitsemän viritettiin sellaiseen kuntoon, että niitä pystyy lataamaan digitaalisessa muodossa matkapuhelimen soittolistalle. Tällä hetkellä kappaleet “Candy Shop”, “Miles Away”, “Give It 2 Me”, “Heartbeat”, “Beat Goes On”, “Devil Wouldn’t Recognize You” ja “She’s Not Me” on asetettu kännykkään ostettaviksi versioiksi.

Albumi on menestynyt erinomaisen hyvin etenkin Alankomaissa, jossa sitä ostettiin ilmestymispäivänään peräti 60 000 kappaletta. Levy myi näin ollen platinaa jo julkaisupäivänsä aikana. Myös täällä Suomessa levy rikkoi kultalevyrajan myytyään ilmestymisvuorokautensa sisällä muhkeat 15 000 kopiota.

“Hard Candy” -albumin kappaleet:

 1. Candy Shop
 2. 4 Minutes
 3. Give It 2 Me
 4. Heartbeat
 5. Miles Away
 6. She’s Not Me
 7. Incredible
 8. Beat Goes On
 9. Dance 2night
 10. Spanish Lesson
 11. Devil Wouldn’t Recognize You
 12. Voices

Madonna-artistin uusimmalla pitkäsoitolla käy vierailemassa lukuisia yhdysvaltalaisia muusikkoja ja viihdetaiteilijoita, kuten Justin Timberlake ja Timbaland, Pharrell Williams sekä Kanye West. Timbalank, Timberlake ja The Neptunesin sekä Nate “Danja” Hilssin nimet esitetään albumin tuotantopuolen kiitoslistauksessa. “Hard Candy” -albumin kappaleessa “She’s Not Me” käy soittamassa vierailevana muusikkona kitaraa sellainen viihdyttäjä kuin Wendy Melvoin.

Muusikko kaavailee tekevänsä ennen kuluvan vuoden umpeutumista maailmankiertueen. Sen nimi saattaa olla “Raw, Sticky, and Sweet World Tour”. Reissun on tarkoitus startata syyskuussa. Tarkkoja keikka-aikatauluja ei ole vielä tähän mennessä varmistettu, mutta naisen arvellaan esiintyvän nyt ensimmäistä kertaa sellaisissa paikoissa, joissa hän ei ole käynyt kääntymässä sitten vuoden 1993 “Girlie Show Tour” -kiertueen — tämän seikan pitäessä paikkansa Madonna tulee käymään ainakin Etelä-Amerikassa, Australiassa ja Israelissa.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot