April Divine äänittää singlen ja albumin.

Mustavalkoinen ryhmäkuva April Divine -nimisen rock-yhtyeen kokoonpanosta, johon kuuluu neljä mustaa taustaa vasten rivissä seisovaa nuorta (ikävuosiltaan 20-30) miestä. Heistä osalla mustat vaatteet, yhdellä ruutukuvioinen kauluspaita. Kuva: PederEricsson.se

Ruotsalainen vaihtoehtorock-rypäs April Divine (www.aprildivine.com), joka on kotoisin Umeån kaupungista, tiedottaa tulevansa äänittämään singlen yhdessä kotimaassaan Grammis-palkinnon voittaneen tuottaja Tobias Lindellin kanssa Göteborgissa. Tobias Lindell on uransa aikana työstänyt musiikkia sellaisille superbändeille kuin Mutsasch, Heed Petter ja Britney Spears. April Divine tulee äänittämään single-lohkaisun lisäksi myös uuden albumin, mutta sen ryhmä käy nauhoittamassa Yhdysvaltojen Atlantassa tutotaja Rick Beaton kanssa. Viimeksi mainittu heppu on tuottanut musiikkia Bullet for My Valentinelle, Shinedownille, Sevendustille, Vince Neilille, I Ninelle sekä Submersed-yhtyeelle.

April Divine ei ole vielä tähän mennessä paljastanut mitään tarkempia tietoja uusien äänitteiden kappaleista tai biisien nimistä, mutta se on varmaa, että Göteborgin alueella sijaitsevassa Studio Bohusisa on tarkoitus nauhoittaa single Lindellin kanssa. Lindlell on vuosien varrella tullut tutuksi miehen kytköksistä lukuisiin maailmalla tunnettuihin yhtyeisiin. Hän on työstänyt musiikkia ruotsalaisen Grammis-palkinnon kahmineen Mustasch-bändin kanssa. April Divine tulee julkaisemaan singlensä tämän vuoden touko-kesäkuun sisällä.

Bändin rumputulta tarjoava Per Karlsson on kommentoinut tätä suunnitelmaa sanomalla, että nyt yhtye haluaa luoda uuden singlen, minkä äänimaailma on suuri ja eeppinen. Ottaen huomioon Mustasch-ryhmän uusimman albumin ääni- ja tuotantoelementit, Tobias Lindell on osoittautuntu olevansa paras vaihtoehto April Divinen remmille. Sen jälkeen kun single on valmis, bändi lentää Yhdysvaltoihin nauhoittamaan albumia amerikkalaisen tuottaja Rick Beaton kanssa. Neljän hektiseksi luonnehditun viikon aikana yhtye tulee tekemään albumin lisäksi uransa ensimmäiset live-esiintymiset Amerikan maaperällä. Karlsson kertoo AD:n tehneen kovasti töitä uuden studioalbumin biisejä luodessaan jo viime vuoden puolen välin taitteesta asti. Yhtye on myös neuvotellut useiden yhdysvaltalaisten tuottajien kanssa levynsä nauhoittamisesta — Rick valittiin tuottajaksi sen takia, koska hänen bändi uskoo vilpittömästi olevan AD-fani. Yhdysvaltoihin asti bändi lähtee taltioimaan rokkiaan sen takia, että jäsenet haluavat päästä vaihteeksi pois kotimaansa pienistä piireistä ja voidakseen “suuressa maailmassa” käydä pyöräyttämässä todellisen taidonnäytteen.

April Divinen tuorein albumi on tammikuussa 2007 Ninetonen/Universal Musicin kautta julkaistu “Chapter One”. Nimensä mukaisesti lätty on bändin debyytti.

“Chapter One” -albumin kappaleet:

 1. Almost Famous
 2. Host
 3. Love Me
 4. Inches
 5. My Problems
 6. Enemy
 7. Counting Moments
 8. Sweet Justice
 9. Sixes & Sevens
 10. Autopilot
 11. Grass Is Greener
 12. Lullaby
 13. Letmego

April Divine on:

 • Per Karlsson (rummut)
 • Joakim Åström (laulu ja kitara)
 • Niklas Vestberg (kitara ja taustalaulu)
 • Peter Uvén (basso ja taustalaulu)

Yhtye perustettiin kymmenen vuotta sitten nimellä Starf*ck pienessä Örnskoldsvikissa sijaitsevassa kaupungissa, mikä sijaitsee Ruotsin pohjoisosissa. Tuohon aikaan neljä rokinnälkäistä nuorukaista halusivat luoda sellaista musiikkia, jossa yhdistyy miesten henkilökohtaiset mieltymykset punk-, pop-, grunge-, metalli- ja funk-genreihin.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot