Britannian punatakit saivat miljoonasopimuksen.

Universal Music on solminut Britannian armeijan rykmentin kanssa muhkean levytyssopimuksen. Sunday-päivälehti kertoo, että sopimuksen suuruus on miljoona puntaa, joka on noin 1 430 000 euroa. Sopimuksen saanut rykmentti on yksi legendaarisista punatakeista, jotka kuuluvat Royal Scots Dragoon Guards -joukkoihin. Sotilasmusiikkia äänitettiin mm. Irakin suunnalla tehdyn soittokuntakiertueen aikana. Punatakit äänittivät kokoelmalevylle traditionalisia skottiveisuja sekä cover-versioita hieman tunnetuimmiltakin artisteilta, kuten Paul McCartneylta ja Rod Stewartilta. Viimeksi mainitun muusikon kappale “Sailing” päätyi puna-asuisten sotilassoittajien kokoelma-albumille.

Paul McCartneyn kappale “Mull Of Kintyre” on toinen kiekolla kuultavista värssyistä sovitettuna sotilassoittajien instrumentteja ajatellen. Säkkipillinsoittaja, arvoltaan Pipe Major, Derek Potter kertoi Sunday-lehdelle, että pillit ovat yksi oleellinen osa rykmentissä ja että hän muiden sotilaiden kanssa on hyvin ylpeä musiikistaan. Hän kertoi lehdelle olevansa jännittynyt päästessään levittämään sotilasmusiikkiaan suurelle yleisölle.

Sotilassoittajat ovat olleet Iso-Britanniassa jo 18. vuosisadassa tärkeä osa. Alkuaikoina heidän tarkoituksensa oli lähinnä rohkaista taisteluun lähteviä sotilaita ja auttaa uusien “solttujen” värväämisessä.

Punatakkien kiekon tuottajana toimi Jon Cohen, joka on aiemmin uransa aikana puuhaillut samoissa merkeissä mm. Back Street Boysin ja viulisti Vanessa Maen kanssa sekä avustanut myös Sugababes-tyttöjen musiikin taltioimisessa.

Levytyssopimuksen saanut sotilasyksikkö lahjoitti levy-yhtiön antamat rojaltit sotilashyväntekeväisyyteen.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot