CMX tutkimusmatkailee ja kirjoittaa lokia.

  • Julkaistu 20.01.2010
  • Tagit:
  • Luettu 1305 kertaa

Valokuva neljäsät mustiin pukeutuneista mieshahmoista, joista kolme istuu tuoleilla ja yksi viiksekäs mies seisoo heidän takanaan. Huoneen lattia on valkoinen ja seinä on tummanharmaa. Miehistä keskimmäisellä musta lierihattu päässä. Kaikilla tummat puvut Kuvassa CMX

CMX on aloittanut 13. albuminsa äänitykset Inkfish-studiossa tuottaja Raken ohjaksissa. Yhtye kirjoittaa lokia tutkimusmatkaltaan uuteen musiikkiin nettisivuillaan osoitteessa www.cmx.fi. Albumi julkaistaan syksyllä 2010. CMX:n edellinen studioalbumi oli vuonna 2007 julkaistu avaruusooppera “Talvikuningas”. Yhtyeen edelliset 13 julkaisua ovat kaikki myyneet kultaa, “Vainajala” platinaa.

Yhtyeen toistaiseksi tuorein teos on “Talvikuningas”. Se julkaistiin kolmisen vuotta sitten. Konseptialbumi ilmestyi vain rajoitettuna painoksena syksyllä 2007. CMX kokee kyseisen pitkäsoiton olevan bändin toistaiseksi parhain albumi. “Talvikuningas” kertoo bändin omien sanojen mukaa tarinaa talven kuninkaasta jättämällä lopuksi kuuntelijansa arvuuttelemaan mikä Talvikuningas lopulta on. CMX tarjoaa albumillaan ensimmäistä kertaa hardcore-elementein höystettyä musiikkia.

CMX on:

  • A.W. Yrjänä (laulu ja basso)
  • Janne Halmkrona (kitarat)
  • Timo Rasio (kitarat)
  • Tuomas Peippo (rummut)

Suomen pitkäikäisimpiin ja tunnetuimpiin rock-yhtyeisiin kuuluva CMX perustettiin Aki Yrjänän, Pekka Kanniaisen ja Kimmo Suomalaisen toimesta vuonna 1985. Yhtyeen nimeksi valittu kirjainlyhenne CMX tarkoittaa Cloaca Maximaa. Tällä hetkellä ryhmän alkuperäiskokoonpanosta on jäljellä vain A.W. Yrjänä. Yhtye soitti uransa alkuaikoina hard rockia, johon miehistö haki vaikutteita Black Sabbathista aina Metallicaan. CMX on tutustuttanut fanikuntansa myös punk-henkiseen meininkiin soittamalla samankaltaista räimettä, jota esimerkiksi Sex Pistols on luonut. Myös progressiivinen rock on käynyt CMX:n käsittelyssä.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot