Ensi viikon Rocket-uutuudet: progea, poppia ja rillumareimusiikkia.

Maalaus tai piirros jollakin tavalla etäisesti ihmistä muistuttavasta hahmosta, joka on punertavaa taustaa vasten ja maalattu vaaleammalla värityksellä. Olennon otsassa punertava rönsy, joka muistuttaa kuin sykkivää suonta. Kuvassa "Plastic Maailma"

Rocket Records julkaisee 27. tammikuuta CD-uusintapainoksen neljästä vuosikymmenten takaisesta kadonneesta ja unohtuneesta albumista. CD-muotoon päätyvät Kaamoksen “Deeds and Talks”, Paroni Paakkunaisen “Plastic Maailma”, Profilin “Kaikki rakkauteni” sekä Olavi Miettisen “Viimeinen jätkä”. Lisätietoja näistä julkaisuista löytyy levy-yhtiön nettisivuilta osoitteesta www.rocket-records.com.

Kaamos: “Deeds and Talks” (ROK-037)

Turkulaisen Kaamos-yhtyeen vuonna 1977 ilmestyneestä progelevystä “Deeds and Talks” on toivottu pitkään cd-painosta. Rocket Records julkaisee nyt yhteistyössä Warner Music Finlandin kanssa levystä cd-painoksen. Kuten monet muutkin aikakautensa progelevyistä, Kaamoksen LP sai ilmestyessään kriitikoilta suitsuttavaa vastaanottoa osakseen, mutta ostavalta yleisöltä levy meni ohitse. Levyn kaikki kappaleet ovat Ilpo Murtojärven sävellyksiä ja lyriikoista vastaa puolestaan Jocke Sumelius. Ajan saatossa myös muut kuin kriitikot ovat ymmärtäneet levyn arvon ja albumin vinyyliversiosta onkin muodostunut haluttu keräilyharvinaisuus. Julkaisun kunniaksi Kaamos tekee myös yhden keikan, esiintyen 29. tammikuuta Turussa Taide- ja toimintatalo Vimmassa.

Paroni Paakkunainen: “Plastic Maailma” (ROK-038)

Paroni Paakkunaisen “Plastic Maailma” -levystä (1971) on pyydetty vuosia CD-painosta. Alkuperäisen vinyylipainoksen löytäminen on käynyt liki mahdottomaksi ja kieltämättä hyväkuntoisen LP:n useamman sadan euron keräilyarvokin asettaa myös tiettyjä rajoituksia monien ostopäätöksille. Pitkä odotus palkitaan Rocket Recordsin julkaistessa yhteistyössä Warner Music Finlandin kanssa tuotetun CD-painoksen albumista. “Plastic Maailma” oli aikoinaan ensimmäinen Suomessa apurahan turvin toteutettu rocklevy. Levyn julkaisusta vastasi sittemmin Finnlevyn omistukseen siirtynyt Scandia-Musiikki. Levyn soittajakunta on parasta a-ryhmää, sen jäsenistön koostuessa Paakkunaisen ohella muun muassa Pekka Sarmannosta, Edward Vesalasta, Ilpo Saastamoisesta ja Junnu Aaltosesta. Kappaleiden solisteina toimivat Arja Saijonmaa ja Harri Saksala.

Profil´: “Kaikki rakkauteni” (ROK-039)

Fonovox-levy-yhtiö päätti 1970-luvun alussa tuottaa cover-albumin The Beatles -yhtyeen alkuvuosien hittien suomennoksista. Tämän albumin tekoa varten perustettiin työryhmä, joka toimi myös levyn studiobändinä nimellä Profil´. Kitaroinnin hoitivat Arto Vilkko, Roni Kamras ja Jarmo Jylhä. Bassossa oli Peter Kokljushkin. Rumpalina toimi Hannu Euramaa, joka on soittanut muun muassa yhtyeissä The Scaffolds ja The Boys. Laulusolisteina toimivat Vilkon (taiteilijanimi Risto Tähti) ja Kamraksen lisäksi Jukka Heino ja Henry Haapalainen (taiteilijanimi Pauli M. Kaartinen). Kuten arvata saattaa, edellä mainitut kaksi pseudonyymiä viittaavat The Beatles -yhtyeen jäsenten samantyyppisiin nimiin. Levyn sovitukset tehtiin originaaliversioita kunnioittaen. Levyn kappaleet olivat valtaosin jo aiemmin suomeksi levytettyjä, mutta myös yhteen uuteen suomennokseen saatiin lupa. “Eight Days A Week” sai Jarmo Jylhän
käännöksenä suomenkielisen nimen “Näin kestä en”. Nyt tämä mielenkiintoinen albumi julkaistaan ensimmäisen kerran CD-muodossa.

Olavi Miettinen: “Viimeinen jätkä” (ROK-040)

Olavi Miettinen oli viimeisiä suomalaisia vanhan liiton metsurijätkiä. Miehen ura levylaulajana käynnistyi, kun hänen ystävänsä Jaakko Teppo hankki hänelle levytyssopimuksen. Albumi “Viimeinen jätkä” ilmestyi vuonna 1983. Albumi sisältää yhteensä neljätoista kappaletta, joista tunnetuin on eittämättä Jaakko Tepon säveltämä “Metsähallituksen jätkä”. Kyseessä on Jaakko Tepon ainoa sävellys, jonka hän on tehnyt jollekin toiselle artistille. Olavi Miettisen levytyksissä yhdistyy Esa Pakarisen rillumarei-henkinen kansanomaisuus ja S. Albert Kivisen anarkistinen esitystyyli. Vaikka näiden laulujen levytyksestä on pian kolmekymmentä vuotta, kuulostavat esimerkiksi poliittiseen lahjontaan ja duunarin arkipäivään pureutuvat tekstit edelleenkin ajankohtaisilta. Kenties jopa ajankohtaisemmilta kuin ilmestyessään. Vaikka Olavi Miettinen ei suurelle yleisölle koskaan tunnetuksi tullut, teki hän omaan yleisöönsä lähtemättömän vaikutuksen ja näidenkin levytysten saatavuutta ovat monet vuosien varrella kysyneet. Nyt ilmestyvän CD-uusintapainoksen uudet saatesanat on kirjoittanut itseoikeutetusti Jaakko Teppo.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot