Coldplay teki 2 videota superhittiin "Viva La Vida".

 • Julkaistu 05.08.2008
 • Tagit:
 • Luettu 2386 kertaa

Coldplayn promovalokuva, jossa nelihenkinen miehistö istuu tummaa taustaa vasten rivissä vaalealla sohvalla tai penkkirivstöllä. Vasemmanpuoleisella miehellä kitara tai basso sylissä. Kolme oikeanpuoleista jamppaa katselee kieroon ylöspäin. Kaksi uutta musiikkivideota

Lontoolainen Coldplay on tehnyt kaksi erilaista video versiota albuminsa nimikkosinglestä “Viva La Vida“. Virallisen videon lisäksi bändin nettisivulta löytyy toinen versio, joka bändin sanoja lainaten: This is our attemp at a video cover version made out of love for Depeche Mode and the genius of Anton Corbijn.

Ensimmäinen single “Violet Hill” löytyi viikon ajan vapaasti ladattavissa bändin kotisivulta. Sitä ladattiin yli kaksi miljoonaa kertaa. Uudet videot löytyvät osoitteesta www.coldplay.com.

“Viva La Vida” -albumi on myynyt jo kultaa tai platinaa yli 30:ssä maassa. Suomessa se ylitti kultalevyrajan julkaisuviikollaan. USA, Saksa ja Australia ovat myyneet jo platinaa. UK:ssa ja Kanadassa “Viva La Vida” on jo tuplaplatinaa. “Viva La Vida” -albumi on myynyt ensimmäisellä viikollaan maailmanlaajuisesti enemmän kuin yksikään albumi aiemmin iTunesin historiassa. Levy loístaa myös iTunesin ennakkotilaustilaston kärkipaikalla. Yksistään USA:ssa “Viva La Vida” myi iTunesissa ensimmäisen viikon aikana 288 000 kappalettta ja kolmessa viikossa levyä on Amerikassa ladattu 394 000 kappaletta. Tämä on enemmän kuin yhtäkään albumia aiemmin.

“Viva La Vida” -albumin kappaleet:

 1. Life in Technicolor
 2. Cemeteries of London
 3. Lost!
 4. 42
 5. Lovers in Japan / Reign of Love
 6. Yes / Chinese Sleep Chant
 7. Viva la Vida
 8. Violet Hill
 9. Strawberry Swing
 10. Death and All His Friends / The Escapist

Albumin nimi on otettu 20. vuosisadalla eläneen meksikolaisen taiteilija Frida Kahlon luomuksesta. “Viva La Vida” on espanjaa ja se tarkoittaa “Elä Elämää”. Coldplayn teetättämä albumin kansitaide esittää ranskalaisen maalaaja Eugène Delacroixin toteuttamaa “La Liberté guidant le peuple” -nimistä maalausta.

Coldplay on:

 • Chris Martin (laulu ja piano)
 • Jon Buckland (kitara)
 • Guy Berryman (basso)
 • Will Champion (rummut)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot