Coldplayn jättimenestys — "Viva La Vida" listaykkösenä 36 maassa.

  • Julkaistu 11.07.2008
  • Tagit:
  • Luettu 1555 kertaa

Coldplay-bändin nelihenkinen miehistö seisoo mustaa taustaa vasten rivissä. Kuvassa keskimmäisenä seisovalla miehellä omituinen ta kki, jossa vihreitä, sinisiä ja punaisia raitoja. Oikeassa laidassa näkyvän miehen päässä vihertävä lippis. Kuvassa Coldplay-yhtye

Lontoolaisen Coldplayn uusi albumi “Viva La Vida“ on listaykkösenä kolmessakymmenessäkuudessa maassa ympäri maailman. Kotimaassaan Englannissa yhtyeen uutuusalbumi on pitänyt listan kärkisijaa hallussaan jo neljä perättäistä viikkoa ja USA:ssakin ykköspaikka oli Coldplayn hallussa kaksi perättäistä viikkoa. Suomessa albumi aloitti listataipaleensa sijalta #2 vajaan myyntiviikon jälkeen, mutta on sen jälkeen pysytellyt albumilistan ykkössijalla jo kolme viikkoa peräjälkeen. Coldplayn edellinen, vuonna 2005 julkaistu “X&Y”-albumi koreili aikoinaan 32 maan listaykkösenä. “X&Y” on myynyt 10 miljoonaa kappaletta.

“Viva La Vida” myy edeltäjäänsä nopeammin

“Viva La Vida” näyttää päihittävän "X&Y":n paitsi listaykköspaikkojen määrässä, myös myyntinopeudessa sillä uuden albumin ensimmäisen viikon myyntimäärät ovat olleet “X&Y”-albumia suurempia mm. Briteissä, Ranskassa, Saksassa ja Japanissa. Albumin on lisäksi tilastoitu olevan vuoden eniten myynein levy ainakin Englannissa ja Saksassa.

Kultaa tai platinaa jo kolmestakymmestäyhdestä maasta

“Viva La Vida” on myynyt jo kultaa tai platinaa 31 maassa. Suomessa albumi ylitti kultalevyrajan julkaisuviikollaan. USA, Saksa ja Australia ovat myyneet platinaa. UK:ssa ja Kanadassa “Viva La Vida” on jo tuplaplatinaa.

“Viva La Vida” rikkoo ennätyksiä myös digitaalisesti

“Viva La Vida” -albumi on myynyt ensimmäisellä viikollaan maailmanlaajuisesti enemmän kuin yksikään albumi aiemmin iTunesin historiassa. Levy loistaa myös iTunesin ennakkotilaustilaston kärkipaikalla. Yksistään USA:ssa “Viva La Vida” myi iTunesissa ensimmäisen viikon aikana 288 000 kappaletta ja kolmessa viikossa levyä on Amerikassa ladattu 394 000 kappaletta. Tämä on enemmän kuin yhtäkään albumia aiemmin. USA:n "Viva La Vida":n kaikkien formaattien kokonaismyynti on ylittänyt jo miljoonansadantuhannen kappaleen rajan.

“Viva La Vida”

Coldplay on ammentanut legendaaristen tuottajavelhojen Brian Enon ja Markus Dravsin avulla uudelle levylle sekä tummempia sävyjä, että kepeämpiä kappaleita. Albumilta löytyvät elämän koko kirjo; vapaus, into, särö, kohu, erikoisuus, hulluus, seksuaalisuus sekä loistokkuus. Albumin 10 kappaletta muodostavat yhtenäisen tarinan, joka lumoaa ensi kerrasta.

Coldplay on:

  • Chris Martin (laulu ja piano)
  • Jon Buckland (kitara)
  • Guy Berryman (basso)
  • Will Champion (rummut)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot