Conscious Youths: Skandinaavi-hip-hopin uusi superyhtye!

Valkoista taustaa vasten näkyvä Conscious Youths -bändin logo. Logon kirjaimet kaunista ja tyylikästä käsialakirjoitusta. Yksi sana per rivi. Kuvassa yhtyeen logo

C.Y.‘n neljä jäsentä ovat kukin tahoillaan tehneet pitkää uraa ja miehet yhdistävät nyt ensikertaa voimansa. Nelikon soundit sointuvat sulavasti yhteen, vaikka kullakin on selkeästi oma tunnistettava tyylinsä. Olisiko tämä viimeinkin hip-hopin Crosby, Stills, Nash & Young?

C.Y. tarjoaa selkeästi jotain uutta 2000-lukulaisen paikalleen jymähtäneen ja itseään toistavan hip-hopin keskellä. Musiikillisesti vaikutteita nousee laajalta pohjalta. Conscious Youths -soundissa kuuluu yhtä lailla reggae ja rhythm and blues kuin folk, punk ja 1990-lukulainen backpacker-rappi.

Ensimmäinen single-lohkaisu “Don’t Worry” jaetaan radioille toukokuussa. Single saatavilla ainoastaan Arnoldsin myymälöistä ja nettisivuilta. Kuuntele “Don´t Worry” –single tästä.

Yritämme päästä irti perinteisestä genre-ajattelusta, linjaa Redrama. Nyt tarkoituksena on vain tehdä hyvää musaa! — Sitä paitsi kirjoitamme oikeista asioista, emmekä promotoi väkivaltaa, autonpölykapseleita tai veritimantteja, lisää Paleface viitaten amerikkalaisten kollegoidensa valitsemiin aihepiireihin.

Alunperin hip-hop lähti liikkeelle siitä, että piti keksiä jotain kehittävää kurjuuden keskellä. Tämä ol’ skool-hip-hopin johtoajatus on kadonnut jonnekin vuosien mittaan, kun hip-hopista on tullut miljoonabisnes. Tietoisuus… Consciousness… Se me halutaan tuoda takaisin.

Conscious Youths’in debyyttialbumi “See Why” julkaistaan syksyllä 2008. Yhtye on parhaillaan viimeistelemässä tulevaa albumiaan Los Angelesissa Grammy-voittaja David Biancon kanssa.

Promoen läsnäolosta Suomen keikoilla tiedotetaan erikseen.

Conscious Youths on:

  • Mr. Singh on Conscious Youths -konseptin kehittäjä, CapeNape and the Foundation -orkesterin nokkamies ja suomalaisen rytmimusiikin lupaavin uusi kyky. C.Y.‘n nuorimmalla jäsenellä on intialaiset sukujuuret ja taito liikkua sujuvasti puhdasoppisesta räbäytyksestä monipuoliseen lauluun aidossa singjay-hengessä. Lisäksi mainittakoon, että CapeNape and the Foundation voitti Kultaisen Muuvin “Countless Ways” -videolla 8.5.2008.
  • Paleface aka Daddy Pales on kolme albumia julkaissut suomalaisen hip-hopin pioneeri ja puhemies. Radio-ohjelmiensa lisäksi mies muistetaan suomentajana mm. Eminemin 8 Mile -elokuvasta ja Saul Williamsin “Sanoi haulikko päälle” -teoksesta. Kalpeanaaman “Hip-hoppii englantii” -lastenlaulu päätyi juuri uuteen suomalaisten ala-asteiden musiikinkirjaan!
  • Redrama aka Lil’ Red. Tämä Emma-pystillä ja European Border Breaker Awardilla palkittu moottoriturpa on kahden soololevynsä lisäksi tehnyt mm. jalkapallon EM-kisojen tunnaribiisin 2008 yhdessä jamaikalaisen dancehall-legenda Shaggyn kanssa. Muistakaamme, että mies on myös akateemisesti tunnustettu jazz-kitaristi! More fire!
  • Promoe. Vegaaniravintoa ja kultaisia tykinkuulia! Ruotsalaisen Looptroop-yhtyeen nokkahahmo on maailmanlaajuisesti tunnetuin pohjoismainen räppäri. Mies ei ole leikannut partaansa eikä dreadlockkejaan sitten 1990-luvun puolenvälin. Looptroop Rockers julkaisi neljännen albuminsa huhtikuussa 2008.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot