David Bowie nauhoittaa albumia Berliinissä?

 • Julkaistu 26.01.2009
 • Tagit:
 • Luettu 1374 kertaa

Brittein saarilta syntyjään oleva David Bowie (www.davidbowie.com), joka on jo 63-vuotias muusikko, tulee jatkamaan levytysuraansa vielä ainakin yhden albumin verran. Brittimuusikko on nimittäin nähty Saksan pääkaupungissa, lumisessa Berliinissä, nauhoittelemassa uutta pitkäsoittoa julkaistavaksi todennäköisesti vielä vuoden 2009 aikana. Veteraanimuusikko on tehnyt biisejään Berliinissä myös 1970-luvulla, jolloin hän nauhoitti paikkakunnalla hittilevynsä “Heroes”, “Low” ja “Lodger”. Edellisen kerran David Bowielta ilmestyi studioalbumi kuutisen vuotta sitten. Vuoden 2003 puolella ilmestyneen levytyksen nimi on “Reality”. Se on lähes 50 minuuttia kevyttä musiikkia käsittävä kiekko, joka on kriittisimmin vastaanotettu levytys Bowielta sitten “Scary Monsters (and Super Creeps)” -levyn. David Bowien suomalainen yleisö tuntee ehkä parhaiten hänen hittikappaleistaan “Rebel Angel”, “Ashes to Ashes” ja “Loving the Alien”.

Osassa David Bowien uusimman albumin, nimeltään “Reality”, kappaleista mies käsittelee vanhuutta ja nostalgiaa. Albumilla käsitellään myös 11. syyskuuta 2001 Yhdysvaltojen maaperällä tapahtuneen terroristi-iskun aiheuttamia tuntemuksia kappaleessa “New Killer Star”. Kyseinen kappale on albumin avausraita.

“Reality”-albumin kappaleet:

 1. New Killer Star
 2. Pablo Picasso
 3. Never Get Old
 4. The Loneliest Guy
 5. Looking for Water
 6. She’ll Drive the Big Car
 7. Days
 8. Fall Dog Bombs the Moon
 9. Try Some, Buy Some
 10. Reality
 11. Bring Me the Disco King

Uutta albumia tekevä Bowie loi kesäkuussa 2008 uuden kokoelmalevyn, nimeltään “iSELECT”. CD-levynä myytävä kokoelma sisältää myyntipuheiden mukaan David Bowien omia suosikkikappaleita, jotka hän on itse väitetysti poiminut kyseisen levyn soittolistalle. Kokoelmalevyä levitettiin ilmaisena kylkiäisenä The Mail -brittilehden mukana. Julkaisulla kuullaan vain yksi suuren luokan hittiviisu, nimittäin biisi “Life On Mars?”, sekä tuhti liuta David Bowien vähemmän tunnettuja kappaleita.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot