Depeche Mode julkaisee uuden albumin huhtikuussa.

Laajakatseinen ja jännitteellinen “Sounds of The Universe” on Depeche Moden (www.depechemode.com) upein ja monipuolisin albumi vuosikymmeniin. Santa Barbarassa sekä New Yorkissa uutta levyään työstänyt Depeche Mode käytti levytyssesioissa paljon vanhanaikaisia instrumentteja analogisista syntetisaattoreista rumpukoneisiin taikoakseen albumille haluamansa retro-futuristiset sovitukset. Levyn lyriikat liikkuvat paljolti Depeche Modelle tyypillisissä maailmoissa, mutta sisältävät lisäksi enemmän mustaa huumoria kuin yksikään aiempi Depeche Mode -julkaisu.

Uuden levyn biisejä ovat kirjottaneet sekä Depeche Moden pääasiallinen biisinikkari Martin Gore että Dave Gahan, jonka biisejä on kuultu jo paitsi miehen kahdella sooloalbumilla myös Depeche Moden vuonna 2005 julkaistulla, Suomessakin kultaa myyneellä 2Playing The Angel” -levyllä. “Sounds of The Universe” -albumin ajattomasta soundista vastaa tuottaja Ben Hillier (Blur, Doves, Elbow), joka työskenteli orkesterin kanssa jo “Playing The Angel” -levyn kanssa. Levyn ensimmäisenä singlenä julkaistaan biisi nimeltä “Wrong”, joka tempaa kuulijansa mukaan jo heti sen ensi tahdeista. Muista levyn biiseistä mainittakoon myös mm. Martinin Scott Walker -hyräily balladissa “Jezebel”, scifi-gospel-blues -hymni “In Chains”, sekä “Hole To Feel”, joka naittaa nykyaikaisen elektroniikan luita kolisuttavaan Bo Diddley -biittiin.

Depeche Mode on ollut yksi merkittävimmistä ja raja-aitoja rikkoneimmista yhtyeistä viimeisen 25 vuoden aikana. Vuonna 1981 perustettu bändi nauttii yhä sekä kriitkoiden suosiosta että kaupallisesta menestyksestä ympäri maailmaa. Yhtyeen kaikki 11 studioalbumia ovat päässeet albumilistan kymmenen parhaan joukkoon sekä kotimaassaan Isossa-Britanniassa että Yhdysvalloissa mutta myös yli kahdessakymmenessä maassa ympäri maailman. Myös yhtyeen kiertueet ovat olleet äärimmäisen suosittuja — pelkästään edellisellä kiertueellaan Depeche Mode kiersi 31 soittaen yli 2.8 miljoonalle ihmiselle. Suomessa Depeche Mode on esiintynyt viimeksi maaliskuussa 2006.

Depeche Mode on:

  • Dave Gahan (laulu)
  • Martin Gore (laulu, sanoitukset ja kosketinsoitin)
  • Andrew Fletcher (kosketinsoittimet)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot