Depeche Mode perui lisää keikkoja.

Englantilainen elektronisen musiikin pioneeri, Depeche Mode (www.depechemode.com), on joutunut jälleen perumaan uusia live-esiintymisiä. Tällä kertaa yhtye poisti keikkakalenteristaan peräti kolme konserttia, jotka oli tarkoitus soittaa Varsovassa, Riiassa ja Vilnassa. Näiden kolmen esiintymisen perumisesta bändi uutisoi keskiviikkona tällä viikolla. Keikkojen peruminen on herättänyt yhtyeen fanikunnassa epäilyksen siitä, tuleeko Depeche Moden kiertue onnistumaan lainkaan vaan onko yhtye aikeissa heittää hanskat tiskiin. Erityisesti bändin kotimaassa fanit miettivät tuleeko bändi esiintymään Lontoossa vai perutaanko sekin. Bändi ei ole mainittavasti puhunut kiertueaikatauluun tulleista muutoksista, vaan on ainoastan tyytynyt julistamaan peruneiden keikkojen päivämäärät ja tapahtumapaikat. Villeimpien huhujen mukaan, joita ovat esittäneet mm. puolalaiset, Depeche Moden keulahahmolla olisi keuhkosyöpä.

Depeche Mode tai bändin edustaja ei ole kumonnut keuhkosyöpään vihjanneita huhuja ainakaan toistaiseksi. Toistaiseksi yhtyeen fanit joutuvat vain odottamaan tietoa tulevasta. Erityisesti osa Depeche Moden keikkoja organisoineista yrityksistä on investoinut konsertteihin suuria määriä rahaa. Ainakin belgialaisen TW Classic -festivaalin järjestäjät markkinoivat festivaalia, jossa Depeche Moden on tarkoitus konsertoida, lehtimainosten avulla. Bändin on tarkoitus olla kyseisen festivaalin pääesiintyjä. Keikka on ainoa Depeche Moden Belgiaan suunnitelema live-esiintyminen. Festivaalia järjestävä taho on jo ennakkoon kieltäytynyt palauttamasta ennakkolippuja ostaneilla faneille rahojaan takaisin jos brittibändi ei saavukaan paikalle. TW Classicin järjestäjän mielestä festivaali tarjoaa huimasti muitakin kiehtovia bändejä katsottavaksi, joten rahojen palauttaminen Depeche Moden mahdollisen perumisen takia ei tule kuuloonkaan. Järjestäjän mielipide rahojen palauttamisesta voi kuitenkin muuttua mikäli pääesiintyjä jättää tulematta ja tuhannet fanit vaativat rahojaan palautettavaksi.

Tähän mennessä yhtye on perunut jo yhdeksän konserttia aikaväliltä 12.–27.5. Suomeen bändi ei ole tämänhetkisten suunnitelmien mukaan saapumassa. Bändi esiintyy näillä näkymin kuitenkin Suomen lähiseudulla, nimittäin Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, heinäkuun alussa.

Depeche Mode on:

  • Martin Gore (kitara, kosketinsoittimet ja taustalaulu)
  • David Gahan (laulu)
  • Andrew Fletcher (kosketinsoittimet)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot