Depeche Moden Dave Gahanilla syöpä.

Poppibändi Depeche Mode (www.depechemode.com) on vaarassa kirjaimellisesti menettää yhden kolmesta jäsenestään, nimittäin laulajansa Dave Gahanin, miehen sairastuttua syöpään. Gahan kävi hiljattain kirurgin veitsen alla New Yorkissa sen jälkeen kun muusikon virtsarakosta oli löytynyt syöpä. Lääkärien mukaan Gahanin kunto ei salli kiertueen jatkamista. Bändihän kävi jo hiljattain perumassa useita keikkoja mm. Brittein saarilta. Yhtye ei aikaisemmin kertonut halaistua sanaakaan keikkojen perumisesta, mutta fanikunta osasi jo odottaa jotakin vakavaa tapahtuneen.

Depeche Moden päätös olla puhumatta keikkojen perumisesta ehti suututtaa osan faneista, sillä tuhansia pääsylippuja myyneet keikkapaikat joutuivat pettämään asiakkaansa yhtyeen äkillisten ja perustelemattomien perumisten takia. Yhtyeen fanit ovat jo keskustelleet Depeche Moden nettisivuilla sijaitsevalla foorumilla, jossa eräskin fani pyysi bändiä vihdoinkin tekemään selkoa tilanteesta. Fanit olivat ostaneet pääsylippujen lisäksi lentolippuja ja varanneet hotellihuoneita, joten heidän mielestään on vain oikeutettua saada tietää missä mennään. Viikosta toiseen jatkunut hiljaiselo bändin leirissä sai osan faneista kokemaan tulleensa petetyksi.

Yhtye perui 14. päivä kuluvaa kuukautta yhteensä kuusi esiintymistä Tour of the Universe -nimiseltä kiertueeltaan johtuen 47-vuotiaan baritonilaulajansa Dave Gahanin terveydentilasta. Bändi kertoi syöpää seuranneen gastroenteriitin löytymisestä vasta eilen 28.5. Miestä on kehotettu lääkärien toimesta lepäämään ainakin kesäkuun kahdeksanteen päivään saakka, jonka jälkeen hän voi jatkaa keikkailua.

“Peace” on uusi single, järjestyksessä jo toinen, tulevalta studioalbumilta “Sounds of the Universe”. Single on tarkoitus julkaista 15. kesäkuuta 2009.

Depeche Mode on:

  • Martin Gore (kitara, kosketinsoittimet ja taustalaulu)
  • David Gahan (laulu)
  • Andrew Fletcher ( kosketinsoittimet)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot