The Rough Guide to Jimi Hendrix -kirja.

The Rough Guide to Jimi Hendrix -kirajn etukannessa valokuva käkkäräpäisestä miehestä, joka soittaa sähkökitaraa. Miehen edessä vanhanaikainen mikrofoni. Kuvan tausta on savunharmaa. Alaosassa violettia palkkia vasten lukee valkoisella värillä kirajn nimi Julkaistiin 3.5.2009

Kuluvan kuukauden umpeutumista ennen Euroopan alueella julkaistiin hiljattain kirja legendaarisesta Jimi Hendrixistä. Kirja on nimeltään The Rought Guide to Jimi Hendrix. Se ilmestyy kirjojakin kustantavan Rough Guidesin kautta myös Yhdysvalloissa, tosin vasta kesäkuussa. Euroopassa opus julkaistiin 3.5. Musiikkiaiheinen kirja kertoo Jimi Hendrixin luomasta rock-musiikista ja kattaa Hendrixin elämän eri vaiheet, kuten köyhyydessä varttumisen ja nuoruuden, josta hän kipusi suuren yleisön eteen stadionesiintyjäksi. Myös häikäisevät esiintymiset Monterey Popissa ja Woodstockissa on puitu syväluotaavasti. Kirja kertoo myös Hendrixin kuolemasta vuonna 1970.

The Rough Guide to Jimi Hendrixissä on myös erityisiä kappaleita, jotka on pyhitetty muusikon elämän merkittävimmiksi katsottuihin vaiheisiin ja ajankohtiin. Myös studio- ja live-albumien antia perataan huolellisesti. Kirjan kuorien välissä on myös toimittajan koostamia mielipiteitään 30 parhaasta Jimi Hendrixin biisistä, sekä suurimmista Hendrixin videoista. Jonkin verran on myös luvassa puintia kitaristin käyttämistä kitaratekniikoista ja -efekteistä.

Kirjan kirjoitti Richie Unterberger. Rough Guides on painanut opuksesta ensimmäisen painoksen, jota myydään noin 12 euron suositushintaan. Teoksessa on 288 sivua ja ne ovat kaksivärisiä. Kirjan sivuille on ripoteltu runsaasti valokuvia. Pokkariversion koko on 178 × 178 millimetriä.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot