Eläinsuojelijat haluavat Pet Shop Boysin vaihtavan nimeään.

Brittiläinen musiikkiyhtye Pet Shop Boysin (www.petshopboys.co.uk) jäsenet ovat saaneet omalaatuisen pyynnön eläinoikeuksia ajavalta PETA-järjestöltä. Popparibändin olisi organisaation mukaan hyvä muuttaa nimekseen Rescue Shelter Boys jotta yhtye toisi hyvällä tavalla esille lemmikkikaupoissa kärsivien eläinten olotiloja. Kaksihenkisen Pet Shop Boysin jäsenet saivat PETAn edustajalta, Petan erikoisprojekteja ajavalat Yvonne Taylorilta, yhteydenoton, jossa perusteltiin nimen vaihtamisen perusteita. Lemmikkikaupoissa monet kissat ja koirat ovat lähtöjään rahanahneilta kasvattajilta, jotka siittävät eläimiään nimenomaan taloudelliset intressit mielessään päällimmäisinä. Sen takia monet lemmikkieläimet kärsivät PETAn mukaan geneettisistä vaivoista sekä persoonallisuushäiriöistä, jotka kulkevat sukupolvelta toiselta.

Monet lemmikkieläimet, joita lemmikkieläinkaupoissa ja kodittomien eläinten säilytyspisteissä myydään, säilytetään liian pienissä häkeissä ja kopeissa. Sen takia lemmikit eivät pysty liikkumaan luonnollisella, tai liikkumismahdollisuudet ovat vähintään hyvin minimaalisia. Monet lemmikit eivät pääse ulos häkistään tahi kopistaan ennen eläimen myymistä. Myös yöllä normaalisesti aktiivisina olevia eläimiä rääkätään pitämällä niitä näytteillä hehkulamppujen valossa keskellä kirkasta päivää. Petoeläimet, kuten käärmeet, saattavat olla vieri vieressä metsästettävien eläinten, kuten hiirien ja rottien, kanssa. Moinen toiminta aiheuttaa stressiä eläimille. Pet Shop Boysin olisi siis PETAn mukaan todella hyvä vaihtaa nimensä Rescue Shelter Boysiksi, jotta suuri yleisö saisi ajattelemisen aihetta myös lemmikkieläinten olotiloista. Miljoonat bändin fanit voisivat harkita lemmikkieläinten ottamista kodittomien eläinten suojista.

Bändi ei aio vaihtaa nimeään, sillä se ei vain ole mahdollista. Popparit kuitenkin uskovat, että PETAn ehdotus antoi heillekin ajattelemisen aihetta.

Tietoja PETA-organisaatiosta

PETA, eli People for the Ethical Treatment of Animals, on kansainvälinen eläinten oikeuksia ajava organisaatio, jolla on maailmanlaajuisesti yli 2 miljoonaa jäsentä ja tukijaa. Organisaatio järjestää julkisia tiedotustilaisuuksia, tutkii eläinoikeusrikkomuksia, järjestää tutkimuksia, pelastaa eläimiä ja masinoi protestikampanjoita.

Pet Shop Boys on:

  • Neil Tennant (laulu)
  • Chris Lowe (kosketinsoittimet)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot