Flannelmouth julkaisee toisen pitkäsoittonsa tammikuussa.

  • Julkaistu 03.12.2009
  • Tagit:
  • Luettu 2345 kertaa

Helsinkiläinen pitkän linjan indie-yhtye Flannelmouth (www.flannelmouth.com) julkaisee toisen albuminsa “The Heart Cannot Hold” tammikuun 8. päivä. Jatkoa Flannelmouthin debyytille “Rain Inside” saatiin odottaa lähes viisi vuotta. Vuonna 2005 Grid Recordsin kautta ilmestynyt albumi sai laajalti kehuja ja loistavia arvioita niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Erityistä kiitosta annettiin Flannelmouthin kyvylle ammentaa itsevarmasti eri tyylilajeista sortumatta helppoihin ratkaisuihin. Uutta levyä ruvettiin työstämään alkuvuodesta 2008. Pitkä tauko kahden levyn välissä sai bändin harkitsemaan jopa nimen vaihtoa, uutta alkua.

Totesimme kuitenkin, että jatkuvuudessa ja pitkäikäisyydessä on oma etunsa. Bändi on ehtinyt jo kymmenen vuoden ikään ja yhteistä historiaa halutaan bändin sisällä arvostaa, kitaristi-säveltäjä Ari Virtanen sanoo.

Tulevalla albumilla kuullaan vaikutteita kolmelta vuosikymmeneltä: uudessa Flannelmouth-tuotannossa on havaittavissa New Waven sävyjä 80-luvulta, brittipopin henkeä 90-luvulta ja 2000-luvulta elektronisen musiikin estetiikkaa melodiakehittelyissä. Uusimmat vaikutteet ovat tulleet yhtyeeseen lähinnä laulaja Tuomo Kuuselta, joka on tunnettu myös Boys of Scandinavia -yhtyeestä.

Laulut rakkaudesta ovat vaihtuneet kuoleman teemaan. Albumin on tuottanut bändi itse. Vetovastuun kokonaisuudesta otti esituotantantovaiheessa Ville Särmä (Them Bird Things, Kevin) ja myöhemmin Scaramangas-yhtyeestäkin tuttu Flannelmouth-kitaristi J-P Cavonius. Levy-yhtiö on vaihtunut jo toimintansa lopettaneesta Grid Recordsista Jäänsärkijä Recordsiin, jonka ensimmäinen oma julkaisu Flannelmouthin albumi on. Jäänsärkijä on aiemmin julkaissut vinyylipainoksia esimerkiksi PMMP:n, Egotripin ja Samae Koskisen levyistä. Jäänsärkijä Records avaa Flannelmouthin levyllä uuden jakson 20-vuotisessa historiassaan liittymällä muiden levy-yhtiöinäkin toimivien levykauppojen joukkoon. Flannelmouthin tuotantoon voi tutustua sen MySpace-sivuilla.

Flannelmouth on:

  • Tuomo Kuusi (laulu)
  • Ari Virtanen (kitara)
  • Marko Korhonen (kosketinsoittimet)
  • Jens-Peter Cavonius (kitara)
  • Antti Lönnblad (basso)
  • Markus Koskinen (rummut)

Jaa Facebookissa

NT kirjoitti 5246 päivää sitten, että:

My heart cannot wait!

n:o

Käyttöehdot