Nick Cave & Warren Ellis julkaisevat soundtrackin The Road (Tie) -elokuvaan.

"The Road" -elokuvan soundtrackin kansitaiteessa näkyy valokvua tai hyvin valokuvamainen piirros tahi maalaus autiosta ja elottomasta maisemasta, jossa on runsaasti sähköpylväitä ja niiden välillä virtakaapeleita. Kuvan yläosasas tummaa pilvistä taivasta Julkaistaan 8.1.2010

Nick Cave ja Warren Ellis julkaisevat jo entuudestaan vaikuttavan yhteisen musiikillisen katalooginsa jatkoksi soundtrackin John Hillcoatin elokuvaan The Road. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa 25.12. 2009 ja soundtrack löytyy kaupoista 8.1.2010.

The Road, eli Tie, on upea filmatisointi Cormac McCarthyn Pulitzer-palkitusta romaanista The Road. Elokuvan pääosissa Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Charlize Theron, Guy Pearce ja Robert Duvall. Tie on kertomus, jossa isä ja poika vaeltavat halki totaalisen tuhon runteleman maan kohti tuntematonta toivon ja toistensa turvin. Säännöt ja moraali ovat hautautuneet hävityksestä selvinneiden epätoivoisen elinkamppailun alle.

Metro-lehti kertoo tästä soundtrackista seuraavin sanakääntein: When it comes to film soundtracks some creative partnerships have epic potential…Nick Cave and Warren Ellis are a marriage made not so much in heaven as in a captivating kind of underworld.

Nick Cave ja Warren Ellis ovat säveltäneet elokuvaa mukailevan musiikin, jossa piano ja viulu soivat ohikiitäviä melodioita sekä aavemaisia kauhua ja epätoivoa kuvastavia saundeja. Aivan liian todellisten kannibaalijengien uhkaa on korostettu raivokkailla perkussioilla. Pieni puhallinorkesteri maalaa musiikkiin oman lisänsä. Elokuvan pääkohdissa -isän ja pojan välisissä kohtauksissa — musiiki soi kevyenä, lyyrisenä ja kaihomielisenä.

Elokuva kertoo menetyksestä, puutteesta ja poissaolosta. Vaimon ja äidin poissaolo näkyy elokuvan jokaisessa kuvassa. Koko elokuvan rakenne pyörii äidin ja vaimon poissaolon synnyttämän tuskan ympärillä. Musiikki on sävelletty reaktiona elokuvalle. Kevyt ja piinaava musiikki, jonka sydämen muodostaa poissaolo ja menetys, sanoo Cave.

Lisätietoja Tie-elokuvasta löytyy sen virallisilta nettisivuilta osoitteesta www.theroad-movie.com. Elokuvan ikärajaksi on asetettu K15. Lähes kahden tunnin pituinen raina tarjoaa toimintaa, seikkailua ja draamaa.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot