Goldfrappilta "Rocket"-single.

  • Julkaistu 23.02.2010
  • Tagit:
  • Luettu 1425 kertaa

Goldfrappin singlen "Rocket" etukannessa valokuva pinkkiin pukuun pukeutuneesta vaaleakutrisesta miehestä tai naisesta. Hahmo seisoo keskellä auringonlaskua, joka värjää taustalla näkyvän taivaan violetiksi, punaiseksi ja oranssiksi. Kuvan yläosassa valko Julkaistaan 8.3.2010

Englantilainen hieman yli 10-vuotias Goldfrapp tulee julkaisemaan maaliskuun toisella viikolla uuden singlen. Ihon kananlihalle vetävä lohkaisu on nimeltään “Rocket”. Se on duon uran viidenneltä studioalbumilta, myöhemmin ilmestyvältä “Head First” -kiekolta, lohkaistu ensimmäinen single. Alison Goldfrappin ja Will Gregoryn kirjoittama ja tuottama “Rocket” on varustettu useilla remix-versioilla sen nimikkokappaleesta. Remixejä ovat käyneet tekemässä sellaiset taiturit kuin Tiësto, Richard X, Penguin Prison ja Grum. Lisäksi äänitteen mukana tulee Kim Gehrigin kuvaama musiikkivideo. Singlen ja albumilevyn julkaisee Mute Records. “Rocket” julkaistaan maanantaina 8. maaliskuuta. Varsinainen pitkäsoitto on suunniteltu julkaistavaksi Euroopassa 22. maaliskuuta.

Goldfrappin järjestyksessä viides albumi, “Head First”, on elektronista musiikkia sisältävä yhdeksän biisin kokoinen kokonaisuus. Sen ensimmäisen singlen virkaa toimittava “Rocket” ilmestyi iTunes-musiikkipalvelussa jo tammikuun loppuvaiheilla.

“Rocket”-singlen kappaleet:

  1. Rocket
  2. Rocket (Tiësto-remix)
  3. Rocket (Richard X One Zero -remix)
  4. Rocket (Penguin Prison -remix)
  5. Rocket (Grum-remix)

Kaksipäinen brittibändi uutisoi ensimmäistä kertaa uuden albumilevyn luomisesta edellisen vuoden heinäkuussa. Marraskuussa samana vuonna kaksikko kävi otattamassa uusia bändikuvia. Joulukuussa albumin nauhoitusvaihe päättyi. Aikaisemmin pitämässään lehdistötilaisuussa Goldfrapp kertoi uuden albumilevyn olevan yhtyeen uran voimakkain “trippi” tähän mennessä.

Goldfrapp on:

  • Alison Goldfrapp (laulu, kosketinsoittimet ja syntetisaattorit)
  • Will Gregory (kosketinsoittimet ja syntetisaattorit)

Yhtyeen toiminta starttasi vuonna 1999, kun Alsion Goldfrapp tapasi Will Gregoryn. Bändin jäsenet suunnitelivat alunperin erääseen elokuvaproduktioon luotavaksi demoasteisen taltioinnin, mutta demoa ei koskaan saatu valmiiksi. Äänityssessiot olivat olleet jäsenten mielestä mieluisia, joten he lähtivät luomaan musiikkia yhdessä. Bändin nimeksi otettiin sana Goldfrapp Alison Goldfrappin sukunimestä.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot