Guns N' Rosesin "Chinese Democracy" albumilistan kärkeen.

Gunnareiden "Chinese Democracy" -albumin kansikuvassa näkyy harmaasävyinen valokuva polkupyörästä, jonka tarakalla suuri oljista kasattu laatikkomainen astia. Pyörän takana seinään on tuherrettu mustin kirjaimin, että "Guns N' Roses". Bändin logo kuvan oi Suomen levylistan kärkeen

Amerikkalaisen Guns N’ Roses -yhtyeen, eli “Gunnareiden”, uusin studioalbumi on kivunnut Suomessa maan virallisen albumilistan korkeimmalle sijalle. “Chinese Democracy” on menestynyt Suomen lisäksi samalla tavalla myös Brasiliassa, jossa se on maan levylistan kirkkaimmalla pallilla. Uudessa-Seelannissa ja Iso-Britanniassa levy pitää hopeasijaa. Kiekko menestyy erinomaisesti myös Australiassa, Irlannissa, Japanissa, Norjassa, Unkarissa, Alankomaissa ja Ruotsissakin, joissa pitkäsoitto viihtyy viiden parhaan levyn joukossa. “Chinese Democracy” -nimisen pitkäsoiton menestyksestä Yhdysvaltojen markkinoilla ei ole vielä tarkkoja tietoja tarjolla, mutta opusta myydään yhdysvaltalaiselle fanikunnalle yksinomaan Best Buy -myymäläketjun kautta ympäri valtakuntaa. USA:n myyntitilastot tullaan paljastamaan suurelle yleisölle vasta keskiviikkona 3. joulukuuta. Alustavien arvioiden mukaan kiekon ensimmäisen viikon myyntisaldo jäänee noin 300 000 kappaleeseen.

Albumia on myyty alustavien raporttien mukaan amerikkalaiselle ostajakunnalle noin 300 000 kappaletta, sekä iTunes-musiikkipalvelun välityksellä vielä roimat 25 000 kopiota.

Suomen virallinen levylista:

 1. Guns N’ Roses: “Chinese Democracy”
 2. Vesa-Matti Loiri: “Kasari”
 3. Anna Abreu: “Now”
 4. Apulanta: “Kuutio”
 5. Il Divo: “The Promise”

“Chinese Democracy” on bändin järjestyksessä kuudes pitkäsoitto. Se julkaistiin maailmanlaajuisessa mittakaavassa 23.11., tosin Brittein saarilla vasta päivää myöhemmin. Kiekko on ensimmäinen Guns N’ Rosesin studiossa nauhoitettu levy sitten vuoden 1993 päivinä esiin tuodulle “The Spaghetti Incident?” -albumille.

“Chinese Democracy” -albumin kappaleet:

 1. Chinese Democracy
 2. Shackler’s Revenge
 3. Better
 4. Street of Dreams
 5. If the World
 6. There Was a Time
 7. Catcher in the Rye
 8. Scraped
 9. Riad n’ the Bedouins
 10. Sorry
 11. I.R.S.
 12. Madagascar
 13. This I Love
 14. Prostitute

Albumi on asetettu pannaan Kiinassa, sillä albumin nimikkokappale “Chinese Democracy” on sikäläisten sensorien mukaan turhankin kritisoiva maan yhteiskunnallista järjestelmää kohtaan. Kiinassa kommunistisen puolueen kanta tuotiin esille valtiovallan ohjaaman uutislehden kautta, jossa julkaistun tiedonannon mukaan “Chinese Democracy” -albumi on kuin keihäänpää, joka on tähdätty Kiinaa kohtaan.

Guns N’ Roses on:

 • Axl Rose (laulu ja piano)
 • Dizzy Reed (piano, kosketinsoittimet ja taustalaulu)
 • Robin Finck (kitarat ja taustalaulu)
 • Tommy Stinson (basso ja taustalaulu)
 • Chris Pitman (kosketinsoittimet, ohjelmointi, taustalaulu ja basso)
 • Bryan Mantia (rummut)
 • Richard Fortus (kitarat ja taustalaulu)
 • Ron “Bumblefoot” Thal (kitara ja taustalaulu) * Frank Ferrer_ (rummut)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot