Halo-elokuva ensi-iltaan ensi vuonna.

  • Julkaistu 18.02.2008
  • Tagit: ,
  • Luettu 4090 kertaa

Halo-videopelistä on työn alla valkokangasversio, joka aiotaan julkaista ensi vuoden puolella leffateattereihin. Tieteiselokuvagenreen lukeutuva seikkailuelokuva perustuu vahvasti peliuniversumin tapahtumiin. Halo halutaan luoda huolellisesti, siitä kertoo jo sekin, että sen tuottajaksi on värvätty Peter Jackson. Kyseinen mies on vastuussa mm. Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogian ohjauksesta. Jackson on kertonut Halo-elokuvan merkeissä aikovansa pyrkiä luomaan elokuvasta sellaisen, joka viihdyttää etenkin pelisarjan faneja. Halon valkokangasversion ohjaustyöstä vastaa Neil Blomkamp, joka on pelannut viime aikoina virankin puolesta Haloa.

Elokuva alkaa siitä, että laivastokapteeni ja hänen miehistönsä tekevät hätälaskun keinotekoiseen planeettaan, joka on sormuksenmuotoinen, nimeltään “Halo”. Sotilasyksiköiden joukossa on kemiallisesti ja kirurgisesti viritetty supersotilas, joka tunnetaan nimellä Master Chief John: Spartan-117. Tämän yksikön ensisijaisena tavoitteena on selvittää, minkä ihmeen takia Covenant, eli vihamielinen muukalaisrotu, on lähettänyt Haloon yksiköitään — mitä ne sieltä tahtovat? Halo ei tarjoa suurta strategista etua muukalaisjoukoille, joten niiden saapumiseen on jokin toinen syy. Ihmisrotu on sodassa covenanteja vastaan.

Halo on tarkoitus tuoda elokuvateattereihin ensi vuonna. Elokuva on tällä hetkellä tuotantovaiheessa. Ensimmäiset huhut elokuvan luomistyöstä ilmestyivät jo vuoden 2005 puolen välin taitteessa. Tuolloin oli jo tiedossa, että Peter Jackson on kaavailtu leffan tuottajaksi ja että Neill Blomkamp on hankittu sen ohjaajaksi. Blomkamp on melko tuore tulokas elokuvamaailmassa, mutta hän on aikaisemmin tehnyt elokuvasarjoja, lyhytelokuvia sekä mainospätkiäkin. Leffan käsikirjoituksesta vastaa D.B. Weiss. Halon tuotantoyhtiöiksi on ilmoitettu sekä Universal että Fox.

Ensimmäiset Halo-elokuvan minuutit:

Videopeli-Halossa tunnettu päähahmo on Master Chief, “John-117”, joka on geneettisesti muunneltu supersotilas. Hän on pukeutunut vihreänväriseen taistelupukuun. Hahmon kasvoja ei ole koskaan näytetty Halon videopeleissä, eikä myöskään elokuvaversiossa häntä tulla kovin paljon esittelemään — Master Chief halutaan säilyttää jatkossakin mysteerinä.

Halo-pelisarjan työstämistä on tehty aika ajoin, välillä sen on kerrottu jopa laitetun jäähylle täysin. Videopelisarja on Bungie Studioiden kehittämä ja Microsoftin julkaisema FPS-peli, joka on vuosien varrella kerännyt ympärilleen valtavasti suosiota myös sellaisten pelaajien keskuudesta, jotka eivät yleensä mielly räiskintäpeleihin. Varsinaisten pelijulkaisujen lisäksi Halosta on ilmestynyt kirjoja, jotka ovat hyödyksi etenkin fanaattisimmille pelifaneille, sillä kirjoissa annetaan taustatietoja pelien tapahtumista.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot