Tagipilvi: elokuva

Tieteisseikkailu Oblivion saapuu valkokankaille 12. huhtikuuta

Tom Cruisen ja Morgan Freemanin tähdittämä toimintaseikkailuelokuva Oblivion rantautuu Suomen valkokankaille perjantaina 12. huhtikuuta. Ainakin Finnkinon teattereihin levitettävä kahden tunnin leffa on Joseph Kosinskin ohjaama. Kosinskin aikaisempiin meriitteihin kuuluu Tron: Perintö -elokuvan ohjaaminen. Hän on myös tuottanut viimeisimmän Apinoiden planeetan.

Hellboy II: The Golden Army -elokuva.

Hellboy 2: The Golden Army -elokuvan juliste, jossa näkyy punanahkainen Hellboy seisomassa pilvisen taivaan alla auringon edessä. Miehellä musta takki ja paksut käsivarret. Kuvassa juliste

Hellboy 2: The Golden Army on sarjakuvatarinaan perustuva toiminta- ja kauhuelokuvan elementtejä sekoittava sekasikiö, joka tulee päätymään elokuvateatterien valkokankaille täällä Suomessakin syyskuussa. Toimintaelokuva on jo toinen Hellboy-elokuvien sarjassa. Jatko-osan vuonna 2004 ilmestyneelle Hellboylle ohjasi Guillermo del Toro. Sama mies ohjasi ensimmäisenkin Hellboyn. Elokuvan päähenkilöä, pirullista ja verenpunaista lihaskimppua, näyttelee tälläkin kerralla Ron Perlman -niminen näyttelijä. Elokuvan ensimmäinen esitys suurelle yleisölle koettiin Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Pohjois-Amerikassa elokuvasta on nautittu jo noin kuukauden ajan, sillä leffa laskettiin yleisön ällisteltäväksi jo 11. päivä edellistä kuukautta.

Kokopitkä indie-elokuva Korkein Oikeus saa ensi-iltansa R&A festivaaleilla.

Yansa Productionsin tuottama ja Olli Ylisen ohjaama elokuva Korkein Oikeus saa ensi-iltansa 18.–28. syyskuuta pidettävillä Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla. Elokuva on nuorten opiskelijoiden ja itseoppineiden tekijöiden yhteistyössä pitkälti talkoovoimin tehty taidonnäyte siitä kuinka pienellä budjetilla ja digitaaliteknologiaa hyödyntämällä on mahdollista tehdä laadukasta elokuvaa.

Korkein Oikeus on mustalla huumorilla terästetty syvämietteinen draama helsinkiläisten nuorten alakulttuureista. Elämänsä tärkeässä tienristeyksessä oleva 23-vuotias Noa kokeilee päihteiden käytöllä tajuntansa rajoja, sekä löytää palasia itsestään uusien ihmissuhteidensa kautta. Oikeuden eteen hän kuitenkin joutuu oman mielensä sisällä. Päärooleissa nähdään Antti Launonen, Marja Salo, Jyrki Nousiainen ja Laura Birn. Elokuvan ohjaaja Olli Ylinen (s. 1982) on nuori lupaus, jolla on takanaan kymmenkunta lyhytelokuvaa.

Tali-Ihantala 1944 -DVD myi kultaa.

Tali-Ihantala 1944 -elokuvan DVD:n kansikuva, jossa näkyy mustaan sotisopaan sonnustaunut mies, joka seisoo panssarivaunun edustalla katsellen taivaalle suu auki. Vasemmassa yläkulmassa elokuvan logo valkoisella nuhjaantuneella fontilla. DVD:n etukansi

Sotaelokuva Tali-Ihantala 1944:stä 4. kesäkuuta julkaistu DVD-versio on myynyt tähän mennessä jo yli 31 000 kappaletta saavuttaen näin kultalevyrajaan oikeuttavan 25 000 kopion määrän. Suurelokuvaksi luonnehdittu Tali-Ihantala 1944 julkaistiin valkokankaalla joulukuussa 2007 ja DVD:lle se ajoitettiin julkaistavaksi Puolustusvoimien lippupäiväksi. Kaksi DVD-keikkoa sisältävä julkaisu pitää sisällään varsinaisen elokuvan lisäksi taistelun kokeneiden veteraanien haastatteluja, elokuvan luomistyöstä kertovan dokumenttielokuvan, kuvagallerian, teaserin, trailerin ja musiikkia elokuvasta.

Päätalo-elokuvan ensi-ilta 30.6.

Päätalo-elokuvan flaijeri. Siinä näkyy tummansinistä taustaa vasten suurella kuluneella fontilla "Päätalo" ja sen alapuolella vanhanaikainen kirjoituskone. Oikeassa alakulmassa valkoisella värillä sanat "Syyskuussa 2008 elokuvateattereissa". Ensi-ilta Taivalkoskella

Kirjailija Kalle Päätalosta kertova Päätalo-elokuva kokee maailmanensi-iltansa miehen kotipitäjässä Taivalkoskella 30. kesäkuuta kuluvana vuonna. Tuolloin Taivalkoskella vietetään Kallo Päätalon kunniaksi erityistä Päätaloviikkoa. Elokuvateattereihin elokuva leviää vasta 26. syyskuuta. Kuluva vuosi on Päätalo-esikoiskirjan “Ihmisiä telineillä” ilmestymisen 50-vuotisjuhlavuosi. Kirjailija on pitkän ja tuottoisan uransa aikana naputellut yhteensä 39 romaania. Mies onkin yksi Suomen tuotteliampia kirjailijamaestroja. Kirjoja Päätalolta on painettu yhteensä peräti 3,5 miljoonaa kappaletta. Kaikkien teosten kustantajana on toiminut Gummerus Kustannus Oy.

Päätalo oli elokuvan ohjanneen Hannu Kahakorven mukaan sellainen elokuva, jonka jokainen ohjaaja joskus uransa varrella haluaa tehdä. Se on tarina mahdottomalta tuntuneesta haaveesta, jonka saavuttamiseksi on asetettava oma elämä vaakalaudalle. Kahakorpi kertoo elokuvan luomista käsittelevässä kommentissa, että hänelle oli varsin mieluista ja luontevaa elokuvan saada ensiesitys Taivalkoskella, koska se on Päätalon tekopitäjä.

Myrsky-elokuva ensi-iltaan elokuussa.

Suomalaista tuotantoa ja toteutusta edustava Myrsky (www.myrskyelokuva.fi) on elokuva, joka saa ensi-iltansa elokuussa 15. päivä kuluvana vuonna. Elokuva sijoittuu vuoteen 1989 ja pyrkii kertomaan Myrsky-nimisen paimenkoiran tarinaa. Elokuvan näyttelijäkaarti koostuu nuoresta väestä, sillä leffan pääosaan on valittu vain 8-vuotias Ronja Arvilomma, 15-vuotias Sara Tammela ja 17-vuotias Antti Väre, Laura Malmivaara ja Janne Virtanen. Myrskyä tähdittää kotimaisen elokuvarintaman kärkinimet, kuten Outi Mäenpää, Ville Virtanen ja Mikko Kivinen sekä Kristiina Elstelä. Elokuvan ohjasi Kaisa Rastimo, joka on tullut parhaiten tutuksi naisen kytköksistä Heinähattu ja Vilttitossu -nimiseen elokuvaan, jossa hän toimi samankaltaisessa toimessa kuin nytkin.

Sauna-kauhuelokuva.

Kotimaista tuotantoa ja toteutusta oleva Sauna-elokuva on genreltään kauhuelokuva, joka sijoittuu vuoteen 1595. Elokuva kokee Suomessa ensi-iltansa valkokankaalla tämän vuoden lokakuussa — alustava julkaisuhetki on 17. lokakuuta. Elokuvan ohjauksesta vastaa AJ Annila, käsikirjoituksesta taas Iiro Küttner. Bronson Clubin elokuvasta julkaisemassa esittelyssä kerrotaan Sauna-kauhutekeleen olevan julma kauhuelokuva, joka pureutuu suomalaiseen saunakulttuuriin, joka on eräänlaista ei-kenenkään maata kun puhutaan kristinuskosta ja maamme muinaisista pakanallisista uskonnoista.

Elokuvassa eletään vuotta 1595. Tuolloin kauan kestänyt sota on päättynyt. Suomen-Venäjän välistä rajaa on lähetetty merkitsemään velipojat Knut ja erik. He syyllistyvät jumalattomaan syntiin tavatessaan nuoren tytön, joka kuolee mitä kauheimmalla tavalla. Sen jälkeen kun veljekset saapastelevat kartoitetun alueen ulkopuolelle, alkaa tapahtua kummia ja kauheita kun manan maille mennyt tyttö alkaa vainota heitä. Suon ylitettyään veljekset ovat lirissä.

Muumio 3 -elokuva.

Uusin Muumio-elokuvasarjan nimi on Muumio: Lohikäärmekeisarin Hauta, mutta se tullaan tuntemaan myös nimellä Muumio 3. Elokuvasta syntyy seuraaja Muumion paluu -nimiselle leffalle. Rob Cohenin ohjaama elokuva aiotaan julkaista valkokankaalle ensimmäisen kerran ensimmäinen päivä elokuuta kuluvana vuonna sen kotimaassa, mutta Suomeen se rantautuu 8. elokuuta.

Leffan juoni jatkaa samaa rataa kuin edellisissäkin jaksoissa. Päätähtenä toimiva Brendan Fraser toimii tutkimusmatkailija Rick O’Connellina muinaisen Kiinan maaperällä ja jopa jäätävien Himalajan-vuoristoalueiden seudulla. Tässä uudessa seikkailussa matkaa myös miehen poika, Alex, vaimo Evelyn ja hänen veljensä Jonathan. O’Connellin perheen tehtävä on pysäyttää 2000-vuotias muumio, jonka kirous uhkaa alistaa koko maailman sen julman otteen alaisuuteen.

Sinkkuelämää ensi-iltaan kesäkuussa.

Sinkkuelämää-elokuvan juliste, jossa mustaa taustaa vasten lukee vaaleanpunaisella värillä 'Sex and the City'. Tekstin lomassa vaaleanpunaiseen mekkoon pukeututunut Carrie. Sinkkuelämää elokuvateatteriin

Yhdysvalloissa Michael Patrick Kingin toimesta ohjattu Sinkkuelämää-elokuva on tulossa ensi-iltaan tänne Suomeen 6. kesäkuuta. Elokuvan kotimaassa se tullaan tämänhetkisten tietojen mukaan julkaisemaan 30. toukokuuta. Elokuva perustuu luonnollisesti Sinkkuelämää-nimiseen televisiosarjaan, jota on esitetty Suomessa uusintoinakin. Valkokangasversion alkuperäinen nimi on Sex and the City: The Movie. Leffa keskittyy New Yorkin Manhattanilla neljän naisen muodostaman ystäväpiirin arkipäiväisiin asioihin. Tähtenä leffassa on Sarah Jessica Parker, joka näyttelee seksistä kertovia kolumneja kirjoittavaa toimittaja Carrie Bradshawta. Sinkkuelämää-elokuva on seuraaja samannimiselle televisiosarjalle ja se on samalla edeltäjä vuonna 2009 julkaistavalle elokuvan jatko-osalle.

Halo-elokuva ensi-iltaan ensi vuonna.

Halo-videopelistä on työn alla valkokangasversio, joka aiotaan julkaista ensi vuoden puolella leffateattereihin. Tieteiselokuvagenreen lukeutuva seikkailuelokuva perustuu vahvasti peliuniversumin tapahtumiin. Halo halutaan luoda huolellisesti, siitä kertoo jo sekin, että sen tuottajaksi on värvätty Peter Jackson. Kyseinen mies on vastuussa mm. Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogian ohjauksesta. Jackson on kertonut Halo-elokuvan merkeissä aikovansa pyrkiä luomaan elokuvasta sellaisen, joka viihdyttää etenkin pelisarjan faneja. Halon valkokangasversion ohjaustyöstä vastaa Neil Blomkamp, joka on pelannut viime aikoina virankin puolesta Haloa.

Elokuva alkaa siitä, että laivastokapteeni ja hänen miehistönsä tekevät hätälaskun keinotekoiseen planeettaan, joka on sormuksenmuotoinen, nimeltään “Halo”. Sotilasyksiköiden joukossa on kemiallisesti ja kirurgisesti viritetty supersotilas, joka tunnetaan nimellä Master Chief John: Spartan-117. Tämän yksikön ensisijaisena tavoitteena on selvittää, minkä ihmeen takia Covenant, eli vihamielinen muukalaisrotu, on lähettänyt Haloon yksiköitään — mitä ne sieltä tahtovat? Halo ei tarjoa suurta strategista etua muukalaisjoukoille, joten niiden saapumiseen on jokin toinen syy. Ihmisrotu on sodassa covenanteja vastaan.

Mannerheim-elokuvan ensi-ilta vuonna 2009.

Harmaasävyinen valokuva Mannerheimia näyttelevästä Mikko Nousiaisesta. Mies seisoo ryhdikkäänä univormuunsa pukeutuneena. Hänellä on upseerivyö ja ansiomitalit puvussaan. Suikka päässä. Kuva: Solar Films / Jim Udenberg

Draama-/elämäkertaelokuva marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimista on tarkoitus saada julkaisukuntoon alustavasti 30. lokakuuta 2009 mennessä. Elokuvan ohjaustyöstä vastaa ulkomaillakin mainetta niittänyt ohjaaja Renny Harlin. Elokuvan tuottaa Markus Selin Solar Filmsin kanssa. Elokuvan tuotantoyhtiö kertoo elokuvan kertovan Mannerheimin elämäntarinan alkaen suurmiehen nuoruusvuosista lähtien. Mannerheimin kerrotaan olevan mahtava hanke Suomen elokuvahistoriassa, sillä sen budjetti on noin 10 miljoonaa euroa. Mannerheimia kuvataan tämän vuoden syksystä lähtien. Kuvaustöiden arvellaan päättyvän ensi vuoden kesällä. Leffaa nauhoitetaan täällä Suomessa, mutta myös Liettuassa, Venäjällä ja Puolassa asti. Rainan käsikirjoittaman tarinan on toteuttanut Heikki Vihinen, joka on tamperelainen Tampereen Teatterin johtohahmo. Mies on tuttu myös hänen kytköksistään suosittuun Kummeli-koomikkoryhmään.

Sanansaattaja-elokuva.

Piirretty kuva videokamerasta, jossa on sininen linssi ja taitettava sivupaneeli, jossa myöskin sininen ruutu. Kamera on väriltään harmaa ja sen alla näkyy hento varjostus. Tausta on vitivalkoinen. Psykologinen trilleri

Suomalainen Sanansaattaja (www.sanansaattaja-elokuva.fi) on noin puolen miljoonan euron budjetilla rakennettu elokuva, joka tulee saaamaan ensi-iltansa tämän vuoden puolella. Elokuva on psykologinen trilleri, jonka juonessa esiintyy yliluonnollisia tekijöitä, kuten Da Vinci -jännitystarinassakin. Elokuvan ohjasi Timo Puustinen. Se on miehen järjestyksessä toinen täyspitkä valkokangaselokuva. Puustisen esikoinen oli vuoden 2005 puolella valmistunut Aika tappaa. Sanansaattajan tiimi kuvasi viime vuoden helmi-kesäkuun välisenä ajanjaksona. Leffaan sävelsi tunnusmusiikin kotimainen hard rock -ryhmä Waltari. Sanansaattaja on erikoinen yritelmä, sillä jyväskyläläinen Coppersky-tuotantoyhtiö otti leffan luodakseen omalla rahalla ilman suuria tukijoukkoja taustavoiminaan.

Käyttöehdot